in , ,

Toporzékolva siránkozik a Soros-istálló harciménje, mert Magyarország nem akar bevándorlóországgá válni

A Soros György által lelkesen támogatott Amnesty International máris magára vette a szerdán elfogadott jogszabályokat

A Soros György által lelkesen támogatott Amnesty International máris magára vette a szerdán elfogadott jogszabályokat és kiadta az SOS jelzést. Első közben most azt próbálják elérni, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a rájuk nézve veszélyes törvényeket. De a hatóságokat is felszólították, hogy ne a magyar jogszabályok, hanem uniós kötelezettségeink szerint járjanak el.

 

 

Egy nappal az alkotmánymódosítás és a Stop Soros törvénycsomag elfogadása után saját honlapján írt hosszú értekezést a Soros György által támogatott Amnesty International arról, miért jelentenek óriási veszélyt a migrációt segítő tevékenységük visszaszorítása érdekében elfogadott jogszabályok.

A civil szervezet értelmezésében a törvénycsomag “kriminalizálja a menekülteknek, menedékkérőknek és migránsoknak nyújtott jogszerű tevékenységeket. Az alaptörvény hetedik módosítása pedig úgy látják, hogy korlátozza a békés gyülekezéshez való jogot, meggyengíti az igazságszolgáltatás függetlenségét és kriminalizálja a hajléktalanságot. 

A fenti módosítások együttese komoly veszélyt jelent a menedékhez való jogra, az egyesülés, gyülekezés és véleménynyilvánítás szabadságára, a lakhatáshoz való jogra és az ezzel összefüggő gazdasági és szociális jogokra, a hátrányos megkülönböztetés tilalmára és ezzel megsértik a nemzetközi és uniós jogot – írják. Egyben azt is bejelentik, hogy Áder János köztársasági elnökhöz fordulnak, hogy az ne írja alá a gyalázatos törvényeket.

Fotó: Facebook

Az Amnesty International álláspontja szerint a fenti törvénymódosítások olyan tevékenységeket nyilvánítanak bűncselekménnyé, amelyek a nemzetközi és az uniós jog alapján jogszerűek. Aggódnak a migránsokért, akik, mint írják alapvető jogaiktól lesznek megfosztva a magyar törvények által. Köztük a menedékkérők azon joga, hogy tájékoztatást kapjanak a menekültügyi eljárásról, vagy éppen az ingyenes jogi segítséghez és képviselethez való joguk – fogalmaznak.

Úgy látják, hogy az új jogszabályoknak kifejezetten az ő szervezetük az egyik célpontja. Beismerik, hogy  Amnesty International Magyarországon is kampányol a menekültek és menedékkérők emberi jogainak érvényesüléséért, emberi jogi oktatási programjának keretében pedig diákokat tanít és érzékenyít a menekülő emberek helyzetéről.

Megjegyzik, hogy már jó ideje össztűz alatt dolgoznak a kormány és a kormánypárti média által.

A hasonló zaklatások és megfélemlítési kísérletek egyértelműen jelzik, hogy az Amnesty International munkáját – amely teljesen jogszerű – is üldözhetik a hatóságok a törvény hatályba lépése után. A civilek zaklatásának megfélemlítő és dermesztő hatása lehet az emberségükkel és segítő munkájukkal rendkívül fontos munkát végző magyar civil szervezetekre és az ott dolgozó emberekre – áll a szervezet anyagában. 

Aztán az Alaptörvény módosítását boncolgatják, amely az AI álláspontja szerint  “korlátozza alapvető jogok érvényesülését és aláássa a jogbiztonságot”.  Aggodalmuknak adnak hangot, amiért a törvények arra utalnak, hogy Magyarország tényleg nem lesz bevándorlóország.

Ezt írják:

Félő, hogy Magyarország ezután sem fog részt venni az EU által szorgalmazott és támogatott áthelyezési programokban, amelyek célja, hogy az üldözés elől Európába menekülő emberek kérelmeinek az elbírálását arányosan ossza meg az egyes tagállamok között, és ezzel tehermentesítse az olyan frontországokat, mint Olaszország vagy Görögország.

Soros szervezetének az sem tetszik, hogy a privát szféra és az otthon nyugalmának védelme megerősítést kapott, mert hogy ez után nem tüntethetnek majd kényük kedvük szerint ott ahol akarnak és úgy ahogy akarnak.

Mivel az alkotmánymódosítás azt is kimondja, hogy  „tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás”, elővették az egyébként is kedvenc hajléktalan témájukat.  “Kegyetlen és embertelen bánásmódot” emlegetnek.

Vezető fotó: PS

 

(forrás: Füssy Angéla, pestisracok.hu)

AGYHALÁL – A Benetton a tengerből kimentett buckalakókkal kampányol

HOPPÁ! – 10 százalék feletti reálbér-növekedés az év első harmadában