in , ,

Tisztázzuk ezt is végre: a főrabbi szerint nem igazak az Orbán Viktort ért rágalmak

A The Wall Street Journal oldalán megjelent cikk szerint az Egyesült Államokban és globálisan is erősödik az antiszemitizmus

A The Wall Street Journal oldalán megjelent cikk szerint az Egyesült Államokban és globálisan is erősödik az antiszemitizmus. A szerző úgy véli, a közelmúlt eseményei alapján világosan látszik, hogy a zsidógyűlölet nem egyetlen csoportra korlátozódik, ahogy az antiszemitizmussal kapcsolatba hozható politikusok is különböző körökhöz kötődnek.

 

A cikk szerint egyaránt a „zsidó hatalom ellenzőjeként határozza meg magát Jeremy Corbyn brit baloldali politikus és Orbán Viktor jobboldali miniszterelnök”. Szaddám Husszein pedig Izraelt vádolta azzal, hogy ellentétet szít a Nyugat és az iszlám között.

A magyar miniszterelnökre vonatkozó kitétel kapcsán megkereste a Mandiner Róna Tamás főrabbit, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet, a Zsima elnökét, aki korábban többször is nyilatkozott a Mandinernek a közéletet érintő kérdésekben.

Rónát elmondása szerint mélyen lesújtotta a cikk, mind főrabbiként, mind magyarként.

Két fontos aspektusát emelném ki ennek az irománynak; egyrészt az ilyen és ehhez hasonló újságcikkek még tovább gerjesztik az antiszemitizmust. Másfelől jómagam mindig is a mindenkori magyar kormánnyal való együttműködésre törekedtem

– fogalmazott Róna.

 

Hozzátette, az elmúlt években a magyar zsidóság újabb virágkorát éli, Magyarország kormánya kiemelten támogatja a magyar és a magyar ajkú, határon túli zsidó közösségeket,

zsidó tankönyvek kiadását segíti, országszerte zsinagógákat újítottak fel, valamint a külhoni magyar zsidók hitéletét is folyamtosan támogatja. „Számomra ez a hozzáállás segítő és nem antiszemita” – vélekedett a Zsima vezetője.

Az eredeti cikk Kiakadt a főrabbi a Wall Street Journal Orbánt antiszemitázó cikkén címmel olvasható a Mandiner oldalán.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

Milyen válság? A vártnál jobban csökkent az államadósság – Látod, Gyurcsány? Így kell kormányozni!

Most már biztos: soha többet nem lesz főpolgármester Karácsony Gergely – Totális kudarc a városvezető munkássága