in , ,

Teljes az agyhalál Németországban – Arab dizájnnal épült játszótér Németországban

A játszótér Berlin egyik bevándorlók lakta negyedében, Neuköllnben található.

Arab dizájnnal épült játszótér Németországban

 

A játszótér Berlin egyik bevándorlók lakta negyedében, Neuköllnben található.

A játszótérnek „enyhén” arab beütése van. A kupola tetejét félhold díszíti, a fából készült figura fején pedig egy turbán pihen – írja az OE24.

A tematikus játszótereket mindenki ismeri, vannak kalózhajókra vagy éppen lovagi várakra hajazó játszóterek.  Ez a játszótér pedig állítólag nem a beáramló migránsok miatt készült, hanem csak az „Ali Baba és a negyven rabló” mese ihlette a tervezőket. A gyerekek így már teljesen átélhetik az 1001 éjszakai meséit. A játszótér és a focipálya felújítása körülbelül 220 ezer euróba került.

A játszótér láttán elszabadultak az indulatok. Egyesek szerint az egész egy kicsi mecsetre hasonlít, ahol radikalizálni fogják a gyerekeket mások pedig úgy érzik, mintha nem is Németországban lennének.

A kerület polgármestere Franziska Giffey szerint nincs semmi baj azzal, ahogy a játszótér kinéz. Azoknak az embereknek, akik muszlimellenesek, a saját gyerekkorukra kellene gondolniuk, amikor ők is az Ali Baba és a negyven rablót olvasták – mondta Giffey.

A játszótér  mindenesetre megossza a szülőket, hiszen egyre több Németországban a muszlim vallású ember, miközben templomokat zárnak be szerte az országban.

 

(Tóth Dalma, 888.hu)

 

 

Meg kell védeni Magyarországot – pótolhatatlan érték ez a 93 ezer négyzetkilométer

FIGYELEM! NEM STADION! – A Kincsem nemzeti program legnagyobb vidéki beruházása 6,8 milliárd forintból valósul meg