in ,

Teljes agyhalál – Szabadstrand felett követel szabadstrandot az MSZP a Balatonnál

A pártok életében általában akkor következik be az a pont, mikor nincs visszatérés onnan, ahol teljesen érdektelenné válnak, mikor nemlétező problémákra akarnak megoldást kínálni a választóknak.

A pártok életében általában akkor következik be az a pont, mikor nincs visszatérés onnan, ahol teljesen érdektelenné válnak, mikor nemlétező problémákra akarnak megoldást kínálni a választóknak. Ilyen az, mikor egy izlandi párt a koalákért, egy mongol a bálnák megmentéséért kampányol, vagy mikor egy magyar baloldali párt a szabadstrand felett követel “szabad vizet”.

A politika első szabálya, hogy helyesen kell beazonosítani azokat a problémákat, amelyekre a választók megoldást várnak a politikusoktól. Ha ez sikerül a következő lépés az, hogy olyan megoldást találjunk, ami elnyeri a tetszésüket is. Ezért vádolják a Fideszt azzal, hogy “közvélemény-kutatások alapján kormányoz”, hiszen a kormány valóban beazonosítja a problémákat, az ellenzék pedig rendre meglepődik, hogy olyan ügyekkel foglalkozik, ami az átlagembert is érdekli. Az úgy már sokkal kevésbé számít politikának, mikor az ellenzék egy “szabad vizet” követelő molinóval reptet egy gépet a szabadstrand felett, különösképpen úgy, ha emellé semmiféle kontextust nem szolgáltatnak, tehát a vízparton ülve fogalmunk sincs, hogy mi a fenét akarhat a fejünk fölött repdeső légihirdetés. Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy egy ilyen reklám ára átlagosan úgy százezer forint körül mozog, amiből azért még egy fizetős strandon is kifér néhány belépőjegy ára, akkor rájövünk, hogy a baloldal sajnos egy teljesen párhuzamos valóságban él.

 

(pestisracok.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Na, ez Amerika – Amerikaiakat kérdeztek: hol van Ukrajna? – Videó

Cuki, amikor a belvárosiak aggódnak az erdőkért