in ,

Szorul a hurok – Büntetőfeljelentést tesz az EMMI az MSZP hamis videója miatt

Itt volt az ideje

Rémhírterjesztés miatt büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MSZP Facebook-oldalára felkerült videó okán, amelyben megjelent Korózs Lajos, a szocialisták országgyűlési képviselője és Németh Athina is, aki mentőtisztnek szólíttatta magát. Utóbbiról kiderült, hogy sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, sem az Állami Egészségügyi Ellátóközpont nyilvántartásában nem szerepel, sőt az általa megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálat is határozottan cáfolta, hogy a hölgy valaha is dolgozott volna náluk.

 

Az EMMI közleménye szerint a videóban elhangzott hamis állítások a jelen veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségüggyel szembeni közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvánnyal szembeni védekezés hatékonyságának lerontására. Az állítások, valamint az, hogy a nyilatkozó személy “mentőtisztként” fogalmazta meg őket, súlyosan sértették továbbá az egészségügy egész szervezetrendszerét, sárba rántva az egészségügyi dolgozók szakmai becsületét, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezúton is visszautasít.

Sajnálattal látjuk, hogy amellett, hogy a baloldalra az egész járvány alatt nem lehetett számítani – a baloldali pártok most már odáig mennek, hogy akár hírhamisítást végeznek, csak azért, hogy a kormányt támadják

-olvasható a közleményben.

Portálunk már beszámolt arról, hogy vasárnap délután az MSZP egy döbbenetes videót tett közzé a közösségi oldalán, amelyben Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke a magát mentőtisztnek kiadó Németh Athinával beszélgetett a magyar egészségügy helyzetéről. Azt állította, hogy tíz hazaküldött betegből kilenc meghal. Számos médium átvette a hírt. Az OMSZ közleményben reagált, jelezte, hogy a videóban szereplő nőt egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri, és nem szerepel sem a szervezet, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. A nő által megnevezett magánszolgáltató is ezt nyilatkozta.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Fideszes vagy? Akkor nálad nem aszfaltozunk! Karácsony Gergely politikai alapon aszfaltoztatja le a kerületek utcáit! Ez kirekesztés! Videó

Mi lesz a következő az USA-ban? Az anyahajókat is átnevezik??