in ,

Fideszes vagy? Akkor nálad nem aszfaltozunk! Karácsony Gergely politikai alapon aszfaltoztatja le a kerületek utcáit! Ez kirekesztés! Videó

A Fideszes kerületek is számítanak! Fideszes vagy? Akkor nálad nem aszfaltozunk!

Karácsony lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét

 

Karácsony Gergely főpolgármester politikai döntést hozott, amikor lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az erről szóló sajtótájékoztatót közösen tartotta a négy érintett önkormányzat vezetője, Borbély Lénárd mellett Kovács Péter, a XVI. kerület, Horváth Tamás, a XVII. kerület kormánypárti polgármestere és Bese Ferenc, a XXIII. kerület független vezetője.

 

Borbély Lénárd közölte: Karácsony Gergely a járvány nyomán kieső bevételekre hivatkozva egyszemélyi döntéssel módosította a főváros 2020 és 2023 közötti útfelújítási programját.

Mindennek nyomán már kivitelezés előtt álló, a szükséges engedélyekkel rendelkező beruházások maradnak el a négy, nem baloldali vezetésű kerületben – tette hozzá.

Csepelen négy útszakasz felújítása, továbbá egy P+R parkoló és egy három kerületet összekötő kerékpárút kialakítása marad el – mondta.

Így nem lehet vezetni a nemzet fővárosát – jelentette ki -, ezért azt kérik Karácsony Gergelytől, hogy egy kerületet se rekesszen ki a fejlesztésekből.

Kovács Péter arról számolt be, hogy a XVI. kerületben két, a szükséges engedélyekkel már rendelkező beruházás marad el. Hangsúlyozta: reméli, hogy a főpolgármester „észhez tér”, és visszatér a szakmai alapú munkához.

A Fővárosi Közgyűlésben kérni fogja a döntés felülvizsgálatát – közölte.

Horváth Tamás arról számolt be, hogy Rákosmentén lámpás csomópontok, valamint a kamionforgalmat a sűrűn lakott területről elterelő összekötőút megvalósítása marad el.

A döntés annál inkább fájdalmas, mert az önkormányzat már elköltött 150 millió forintot a beruházás tervezésére – fűzte hozzá.

Bese Ferenc szintén úgy vélekedett, hogy szakmaiatlan döntést hozott a főpolgármester, ami visszaveti Soroksár fejlődését, ezért személyes egyeztetést kezdeményezett Karácsony Gergellyel.

Borbély Lénárd kérdésre válaszolva azt mondta: Tarlós István úgy adta át a fővárost, hogy megvolt a forrás a Lánchíd felújítására; nem érti, hogy hová lett a pénz.

Kovács Péter, arra a felvetésre, hogy mindeközben a Bajnai Gordon volt miniszterelnök XII. kerületi villájához vezető út megújul, úgy reagált: valószínűleg „a haverok hátsó szobákban, félhomályos világítás mellett összedugták a fejüket”.

(hirtv.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Te Lali, nem kéne lemondani? Korózs, a hazug gazember már az ATV-ben magyarázkodik

Szorul a hurok – Büntetőfeljelentést tesz az EMMI az MSZP hamis videója miatt