in , ,

Szijjártó Péter szerint megdöbbentő mélységekbe süllyedt az ukrán politika

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a kárpátaljai magyarok továbbra is mindenben számíthatnak az anyaországra.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a kárpátaljai magyarok továbbra is mindenben számíthatnak az anyaországra.

 

Az ukrán döntéshozók – mint fogalmazott – a legsötétebb diktatúrákat idéző javaslatokat emlegetnek, amikor ukránok betelepítésével akarják Beregszász etnikai összetételét megváltoztatni és az ott élő magyarok arányát tovább csökkenteni.

A leginkább megdöbbentőnek azonban azt nevezte, hogy a szomszédos ország kormánya sem ezt nem ítélte el, sem az ellen nem tiltakozott, hogy az ukrán parlament honlapján közzétett petíció a kárpátaljai magyarok deportálását említi.

A kijevi parlament összejátszik azokkal a szélsőségesekkel, akik nyilvánosságra hozták több száz kárpátaljai magyar adatait, hiszen a kettős állampolgárok azonosítása nyilvános adatbázisok alapján lehetetlen”

– fogalmazott.

Szijjártó Péter közölte, hogy a kárpátaljaiakat érintő ukrán döntésekre nincs észszerű magyarázat,

a helyi magyar kisebbség jogainak visszaszerzése érdekében a nemzetközi politika minden eszközét fel kell használni.

A miniszter egyúttal elfogadhatatlannak nevezte a menekültek befogadásáról szóló LIBE-javaslatot, amely több tízmillió embert ösztönözhet Európa szomszédságában arra, hogy bármilyen úton bejussanak a kontinensre.

Az Európai Parlament folyton azon mesterkedik, hogyan éleszthetné fel ismét a migrációs hullámot, pedig világossá kéne tenni, hogy Európába csak legálisan lehet érkezni”

– tette hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy minden menekült fogadásáról Európán kívül kell dönteni, mivel a visszaküldési politika teljes kudarcot vallott.

(forrás: Zelenka Dóra, 888.hu)

Ausztria most mellénk állt! – Szerintük sem emberi jog a migráció

Egyre több az ellenálló ország az ENSZ migrációs paktumával szemben