in , , ,

Szijjártó Péter: nem vétózunk, de nem vagyunk hajlandóak feladni a diplomáciai megoldást (Videó!)

Komoly dezinformációs kampány van, álhírek jelentek meg Magyarország álláspontról is.

“Komoly dezinformációs kampány van, álhírek jelentek meg Magyarország álláspontról is. Nem vétózunk, de nem vagyunk hajlandóak feladni, hogy diplomáciai eszközzel megoldani a konfliktust Oroszország és Ukrajna között, ez a mi érdekünk” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter szerdán reggel közzétett videós üzenetében.

 

VIDEÓ:

“Helyzetértékelés, Ukrajna és az elmúlt órák fejleményei” címmel jelentkezett be Szijjártó Péter a budapesti repülőtérről, a miniszter szavai szerint “nagy üzletember delegációval utazik Egyiptomba, ahol Kelet-Európa biztonsági helyzete is szóba kerül”. A külügyminiszter aláhúzta azt is, hogy Magyarország álláspontja egyértelmű:

 

Támogatjuk Ukrajna szuverenitását, nem bontjuk meg az egységet, ahogy eddig sem tettük. Hozzátette: az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban hazug állítások jelentek meg Magyarország álláspontjáról, majd aláhúzta, hogy nem vétózzák meg az orosz szankciókat. Ez várhatóan délutánra lesz meg

– közölte.

Mint ismert, a korábbi hírek még arról szóltak, hogy Magyarország egyedüliként nem támogatta a döntést, ezt cáfolta most Szijjártó Péter.

Az Oroszországot érintő gazdasági szankciók egyébként azok ellen irányulnak, akik részt vettek a szakadár régiók elismeréséről szóló döntésben, melyet az EU jogellenesnek tart; ugyancsak büntetik azokat a bankokat, akik orosz katonai és más műveleteket finanszíroznak. Emellett az orosz államnak és kormánynak az EU tőke- és pénzügyi piacaihoz és szolgáltatásaihoz való hozzáféréseit is megnehezítik; illetve a szakadár régiók és az EU közötti kereskedelmet is blokkolni próbálják. Ezektől a döntésektől azt remélik, hogy az ukrán-orosz viszony egyre feszültebbé válását okozó felelősök megérzik tetteik gazdasági következményeit. A szankciókról szóló döntés valószínűleg még nem végleges, további lépések is várhatók még, a tárgyalások tovább zajlanak az uniós országok külügyi diplomatái között.

(pestisracok.hu)

Add tovább!

Felkérdezte Bayert – A sátánista Perintfalvi szerint Bayer Zsolt egy „lény” és „szolga”

Támadnak az oroszok, lángokban Ukrajna nagyvárosai (Élő)