in , ,

Szijjártó Péter: Magyarország Izrael mellett áll, amikor barátját és szövetségesét egy terrorszervezet lövi rakétákkal

Politikai támadás zajlik Andrej Babiš cseh kormányfővel szemben

Politikai támadás zajlik Andrej Babiš cseh kormányfővel szemben, ezért Magyarország szolidaritásáról biztosítja V4-es partnerét és barátját – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, Brüsszelben. Szijjártó Péter hangsúlyozta azt is: Magyarország Izrael mellett áll, amikor barátját és szövetségesét egy terrorszervezet lövi rakétákkal.

 

Nincs új a nap alatt, Andrej Babiš ellen célzott politikai kilövési kísérlet zajlik

– jelentette ki Szijjártó Péter kérdésre válaszolva az uniós tagországok külgazdaságért és kereskedelmi ügyekért felelős minisztereinek egynapos ülésének szünetében. A kérdés azzal kapcsolatban hangzott el, hogy civil szervezetek az Európai Bizottsághoz fordultak, és vizsgálatot kértek a cseh miniszterelnök ellen, azzal vádolva Babišt, hogy az ország vezetőjeként befolyásolja a tulajdonában lévő Agrofert holding működését, és ő a haszonélvezője a cégeihez irányuló állami és uniós támogatásoknak. Szijjártó Péter válaszában hangsúlyozta: azért zajlik egyértelmű, mindenfajta jogi alap nélküli politikai támadás Andrej Babišsal szemben, mert a cseh kormányfő túlságosan hangosan ment szembe a liberális fősodorral és képviseli nemzete érdekeit. Kijelentette: Magyarország szolidaritásáról biztosítja V4-es partnerét és barátját.

 

Ugyanolyan támadás zajlik ellene, mint zajlott, és zajlik rendszeresen Magyarországgal szemben

– tette hozzá. A kiújult izraeli-palesztin konfliktussal összefüggésben feltett kérdésre válaszolva a külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: Izrael Magyarország barátja és szövetségese, ezért természetes, hogy Magyarország Izrael mellett áll, amikor egy terrorszervezet lövi rakétákkal. Elmondta: a kérdésben számos egyeztetést folytatott az izraeli kollégáival, akik megköszönték, hogy Magyarország blokkolta az Európai Unió korábban tervezett, vonatkozó határozatának kiadását.

 

Magyarország a jövőben is egyeztetni fog Izraellel, ugyanis ha barátját és szövetségesét rakétákkal lövik, akkor az a dolga, hogy segítséget nyújtson számára

– szögezte le Szijjártó Péter.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Orbán a magyar vétóról: Jogunk van kiállni a meggyőződéseink mellett

Norbi is megszólalt: Schobert Norbi szerint Karácsony Gergely alacsonyozása body shamingnek minősül