in , ,

Szijjártó: Magyarország ellenzi, hogy az EU az afrikaiak bevándorlását támogassa

Újabb migrációs hullámot válthat ki a rabati folyamat keretében Marrákesben elfogadott nyilatkozat

Újabb migrációs hullámot válthat ki a rabati folyamat keretében Marrákesben elfogadott nyilatkozat, ezért nem csatlakozott Magyarország a politikai deklarációhoz – az M1-nek nyilatkozva beszélt erről a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó szerint elfogadhatatlan, hogy a migrációt támogatni kellene azért, mert Afrikában nő a népesség, Európában pedig csökken.

A 31 európai és 26 afrikai ország részvételével megtartott marrákesi tanácskozáson elfogadott deklaráció arról szól, hogy a migráció olyan pozitív folyamat, amelyet ösztönözni kell. Ezért új migrációs csatornákat kell nyitni, és nem lehet jogi státuszuk alapján különbséget tenni migráns és migráns között – mondta el Szijjártó Péter.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Mint elmondta, a nyilatkozat szerint – amelyet egyedül Magyarország nem támogatott – az európai országok az afrikaiak álláspontját támogatják. Ez pedig teljesen ellentétes az egy évtizede elindult rabati folyamattal, aminek éppen az volt a célja, hogy az európai támogatásokat olyan fejlesztésekre használják Afrikában, amelyek csökkentik az elvándorlást – hangsúlyozta.

Közölte:

A magyar kormánynak a választóktól kapott felhatalmazás alapján kutya kötelessége, hogy minden alkalommal hangoztassa bevándorlásellenes álláspontját.”

Szijjártó Péter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában ugyancsak a Marrákesben elfogadott nyilatkozatot bírálva felidézte, hogy Dimitris Avramopoulos, az EB migrációért felelős biztosa egyenesen úgy fogalmazott: azért kell támogatni a migrációt, mert miközben Afrikában nő a népesség, Európában csökken.

Ez a miniszter szerint oda vezetne, hogy az afrikai népesedésből oldaná meg Európa a népesedési kihívásokat.

A magyar kormánynak ezzel szemben az az álláspontja, hogy a demográfiai kihívásokat saját magunknak kell megoldanunk a családok támogatásával, a szakképzés és az oktatás modernizálásával – fűzte hozzá.

(forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Farkasházy Tivadar az ATV-ben lenácizta Orbán Viktort – Huth Gergely nem hagyta szó nélkül – Kende Péter pedig elmebetegnek nevezte Káslert

Juncker diktatúrát épít