in ,

Szemben minden ígérettel!! A szemét Pikó bérlakásokat adna el Józsefvárosban

Bérlakásokat adna el Józsefváros polgármestere

Összeegyeztethetetlen konfliktus húzódik az ellenzéki támogatással megválasztott Pikó András józsefvárosi polgármester kampányban tett ígéretei és a valóság között, ugyanis az önkormányzat a meghirdetett bérlakásprogram megvalósítása helyett az idén mintegy hatvan bérlakást adna el, s első körben nyolc ingatlant értékesítenének – jelentette ki a Fidesz–KDNP kerületi frakcióvezetője. Vörös Tamás hangsúlyozta: gazdasági indoka nem lehet az értékesítésnek, hiszen az előző, fideszes vezetés 13 milliárd forinttal a kasszában adta át a kerületet a balliberális polgármesternek – tette hozzá.

A frakcióvezető emlékeztetett: kampányában Pikó azt ígérte, hogy növelik a kerületi bérlakásállományt, a magánberuházásokban épülő házakban önkormányzati lakásokat vesznek, valamint leállítják a kerület tulajdonában álló lakóházak privatizációját. – Azt is állították, hogy lakásügynökséget is létrehoznak, ám ezeknek alapvetően ellentmond a mostani javaslat – fogalmazott, hozzátéve: a polgármester azt is vállalta, hogy 1500 üres bérlakást utal ki az azt igénylőknek, ám ennyi üres lakása soha nem volt a józsefvárosi önkormányzatnak, s mostanában a polgármester is már csak 800 lakásról beszél.

Pikó András nem csak a bérlakásokkal kapcsolatban tett be nem váltott ígéreteket. A józsefvárosi önkormányzat első döntései között szerepelt, hogy megszüntetik a kerület cégeinél a túlmunkát, ám pont azért bocsátottak el egy kétgyermekes családanyát decemberben, mert nem vállalta a túlórázást.

Múlt év végén pedig Pikó azzal lepte meg a józsefvárosiakat, hogy bejelentette: a korábbiakkal ellentétben nem számíthatnak akkora év végi jutalomra az óvónők, bölcsődei és önkormányzati dolgozók, védőnők. Összesen nagyjából kilencszáz ember maradt hoppon, róluk maga a polgármester is elismerte, hogy ők a legkevésbé megfizetettek, noha a legfontosabb munkát végzik.

Észszerűtlen ötletek kimunkálásában is jeleskedik az egykori újságíró-rádiós vezette baloldali többségű testület. Mint megírtuk, egy önkormányzati munkaanyag szerint méhkasokat telepítenének a kizöldített józsefvárosi buszmegállókhoz a klímavédelem jegyében.

(Kárpáti András, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! Rockzenészek is támogatják a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtését

Jó hír! A Nemzeti Színház Wass Alberttel vág bele a Trianon-emlékévbe