in ,

Szél Detti kiesett, most már tuti nem lesz a parlamentben – Jobbikos politikus kapja meg Márki-Zay Péter országgyűlési mandátumát

A hat ellenzéki párt által aláírt közlemény szerint konszenzusos döntés született: Végh Noémié lesz a mandátum.

A „demokrata ellenzéki pártok” úgy határoztak, hogy a Márki-Zay Péter által fel nem vett listás mandátumot a jobbikos Végh Noémi kapja – tájékoztatta az MSZP szombaton az MTI-t.

A hat ellenzéki párt által aláírt közlemény szerint konszenzusos döntés született: a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az LMP egyhangú döntéseket hozott a megüresedett listás mandátumok betöltéséről.

Ennek keretében úgy határoztak, hogy Márki-Zay Péter országgyűlési képviselői mandátumának megüresedése után a mandátumot a hatpárti szövetség országgyűlési választási listáján a mandátumot nem szerzettek közül sorban következő első jelölt, Végh Noémi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom politikusa veheti át.

Karácsony Gergely országgyűlési képviselői mandátumát a Párbeszéd Magyarországért politikusa Szabó Rebeka töltheti be. Dobrev Klára országgyűlési képviselői mandátumát pedig az LMP-s Bakos Bernadett kaphatja meg – írták.

(MTI)

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Tovább gyepálják egymást a baloldalon – Soproni Tamás Jakabnak: senki sem haragudna meg rád, ha elmennél nyaralgatni és nem posztolnál hülyeségeket

Nem tudnak leállni, a kétharmad sem elég – Barack Obama a magyar kormányt is kritizálta egy minapi beszédében