in

„Székelyföld még akkor is létezni fog, amikor már egész Európa behódolt az iszlámnak”

Orbán Viktor Tusványoson mondott beszédében többek között érintette Székelyföld és Románia kapcsolatát is

Orbán Viktor Tusványoson mondott beszédében többek között érintette Székelyföld és Románia kapcsolatát is. Ezzel kapcsolatban leszögezte: Székelyföld még akkor is létezni fog, amikor az iszlám térhódítás mindent bekebelezett Európában.

A magyar miniszterelnök a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem keretén belül természetesen Székelyföld ügyére is kitért.

Ezzel kapcsolatosan előzetesen leszögezte: a magyar kormány munkája idáig a nemzetegyesítésre fókuszált, ám az április nyolcadikai választás után mindenki megértette, hogy „képesek vagyunk egy nemzetként mozdulni”.

A külhoni magyarok kiálltak az anyaországért. Nehéz csatában győztünk, közös erővel!”

A választás kapcsán Orbán Viktor hangsúlyozta: az eredmény felhatalmazás arra, hogy egy új korszakot építhessen ki a magyar kormány. Ennek keretén belül az új kormány a miniszterelnök szerint nagy célokat tűzött ki maga elé, amelynek egyik sarkalatos eleme a Kárpát-medence újraépítése, ugyanis véget ért a „száz év magány korszaka a magyaroknak.”

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A magyar kormányfő hangsúlyozta: szembe kell nézni azzal, hogy a modern Románia száz éve nem tud mit kezdeni azzal a természeti ténnyel, hogy itt él másfél millió magyar.

Székelyföld akkor is létezett, amikor a modern Románia még nem létezett, és akkor is létezni fog, amikor már az egész Európa behódolt az iszlámnak”

– mondta Orbán Viktor.

Éppen ezért a magyar kormányfő azt javasolta, hogy a valóság tagadása helyett inkább erőforrásként kellene felfogni a helyzetet.

Tekintsünk Erdélyre erőforrásként, akarjunk erős Székelyföldet, erősödő magyarságot. Ez erőgyarapodást jelent Románia számára is.”

A magyar kormányfő szerint az őszinte beszéd és a kölcsönös tisztelet az elsődleges, ami ahhoz kell, hogy a Kárpát-medencét újra lehessen építeni.

Bebizonyítottuk a szomszédainknak, hogy aki együttműködik velünk, az jól jár.”

Éppen ezért Orbán Viktor egy ajánlattal fordult Magyarország szomszédaihoz, amelynek keretén belül többek között a különböző városokat össze lehetne kötni autópályákkal, összekötettést lehetne létesítani az energiahálózatokban, a védelmi politikában és haderőfejlesztésekben.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Észak miatt (is) aggódhat az Európai Unió

Andrej Babis rendesen beolvasott az Európai Bizottságnak