in ,

Szégyen és gyalázat! Íme, a szégyenfal: ők hárman mondtak nemet a diákok és nyugdíjasok kártalanítására!

Czeglédyt védik…védhetetlen

Szelényi Zsuzsa

Az Országgyűlés kedden megszavazta az MSZP-s Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezetek ki nem fizetett diákjainak és nyugdíjasainak állami kártalanítását. A javaslat szerint – melyet jelentős többséggel fogadtak el a képviselők – a költségvetés terhére kifizetik a cégcsoport károsultjait, akiknek fejenként 30-100 ezer forinttal tartozik a bűnszövetkezet. Ezután pedig behajtják a tartozást a cégeken, illetve tulajdonosaikon jogi úton. A parlamentben 148-an szavaztak igennel, ám akadt három olyan – képviselőnek csak erős túlzással nevezhető – alak, aki nemmel szavazott nehéz helyzetbe sodort honfitársaink megsegítésére. Jegyezzük meg jól ennek a három alaknak a nevét: Szelényi Zsuzsanna, Kész Zoltán és Kónya Péter. 

A Ház döntése alapján a kabinetnek a lehető leggyorsabban ki kell fizetnie azokat, akiket Czeglédy Csaba, az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője és feltételezett bűntársai tudatosan megkárosítottak. Az Országgyűlés arra a vizsgálatra is igent mondott, amely kiderítheti,  hogy a Czeglédy által vezetett Human Operator Zrt. tevékenységének volt-e köze azon balliberális pártok finanszírozásához, amelyeknek Czeglédy Csaba a mai napig képviselője a szombathelyi közgyűlésben. A károsultak kifizetésével párthovatartozástól függetlenül egyetértettek a honatyák, hármat kivéve.

  1. Szelényi Zsuzsanna neoliberális képviselő, aki júniusban lépett ki az Együtt nevű pártcsírából, Juhász Péter miatt.
  2. Kónya Péter, az Együtt alapítója, a Szolidaritás elnöke volt a másik nemmel szavazó. Kérdéses, hogy ő mégis kivel szolidáris, mert a jelek szerint a becsapott, kihasznált diákokkal és nyugdíjasokkal biztosan nem.
  3. Kész Zoltán veszprémi álfüggetlen képviselő, botcsinálta politikus volt a harmadik nemmel szavazó, aki eredeti foglalkozása szerint angoltanár. Ha még egyáltalán tanít valahol, most bizony pironkodva nézhet diákjai szemébe.

Kész a 2015-ös időközi választáson a balliberális pártok támogatásával szerzett mandátumot. Nem ez az első alkalom, hogy nem úgy nyom gombot, ahogy a korábban mögötte álló pártok képviselői. Talán nem véletlen, hogy egyelőre csak az biztos, Kész indul tavasszal a választáson. Míg a pártok, szervezetek sorra mutatják be jelöltjeiket, addig Kész jobb híján saját maga jelentette be indulását, és saját magát mutatta be. Azóta hiába kínálta magát ezüst tálcán minden ellenzéki pártnak, egyelőre néhány szélkakas expolitikuson kívül senki sem jelezte támogatását.

Jellemző: Szelényi, Kész és Kónya 2015-ben a brókerbotrány károsultjain sem akart segíteni…; Forrás: kanizsaujsag.hu

A pozícióhajhász, globalizációpárti és szabadpiacelvű liberális politikust ma, amikor minden tisztességes képviselőtársát – legyenek jobb- vagy baloldaliak – a kártalanítás, az ellehetetlenült, 30–100 ezer forintjukra váró diákok és kisnyugdíjasok foglalkoztatták, őt a sör ára és egy lehetséges kormányváltás. Legalábbis ezekről értekezett a közösségi portálon hivatalos oldalán…

Czeglédy Csaba MSZP-s politikus, Gyurcsány Ferenc és Botka László ügyvédje a megalapozott gyanú szerint az általa működtetett bűnszervezettel, strómanok nevén működő iskolaszövetkezetekkel tömegesen károsított meg diákokat és diákmunkásként foglalkoztatott felnőtteket, illetve nyugdíjasokat. Általánosan két havi bért nem fizettek ki a károsultaknak, akik több ezren is lehetnek. Közel 170-en már megállapodtak a Fiák Ügyvédi Irodával, amely térítésmentesen képviseli a károsult diákokat. Közel 600 felnőttet a Likvid Kontroll Kft. képvisel, csaknem 900-an pedig a károsultakat felölelő internetes csoportnak a tagjai. A számok mindegyik esetben napról napra nőnek. A Czeglédyvel együtt 17 fős bűnszervezet tagjai ellen különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalással vádolt szocialista ügyvéd-politikus szárnyai alatt kinőtt cégcsoport, illetve iskolaszövetkezet hálózat. 

Vezető kép: PS-montázs

 

(Pestisracok.hu, Füssy Angéla)

Undorító! – Az EU gyarmatként kezeli Kelet-Európát

Oktatásegészségügy – Nyolcmilliárd forintból alakít ki egynapos sebészeti ellátási részleget 18 intézmény