in ,

Szégyen és gyalázat! Ez lenne a magyar igazságszolgáltatás???? Hunnia-ügy: Budaházy György ítéletét másodfokon 17 év helyett 6 év fegyházra enyhítették (frissítve) – Videó

Bár sokan azt gondolják Budaházyék ügye már rég lezárult, valójában a Gyurcsány érában gründolt büntetőeljárás lassan 15 év után még mindig tart.

Bár sokan azt gondolják Budaházyék ügye már rég lezárult, valójában a Gyurcsány érában gründolt büntetőeljárás lassan 15 év után még mindig tart. De a mai nap kétség kívül mérföldkő. Másodfokon még nem született eddig ítélet, az amúgy egészen Kúriáig az igazságszolgáltatás minden szintjét megjárt perben. Egy éve, a megismételt első fokú eljárásban a 17-ből még 15 vádlottat ítéltek el, a legtöbbeket súlyos fegyház és börtönévekre. Budaházy György például 17 évet kapott akkor, fegyházban, amelyből kedvezménnyel sem szabadulhat. Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla előtt azonban már csak tizen állnak, a többieket a köztársasági elnök főként ez elhúzódó eljárásra hivatkozva kegyelemben részesítette. Budaházy György és 9 társa ügyében most másodfokú ítéletet hirdetnek, amely ha ellentétes az első fokkal, azaz felmentés az eredmény, akkor a harmadfokú eljárás előtt nyílik meg a lehetőség, ha azonban az ítélőtábla is azt mondja bűnösök terrorcselekmények elkövetésében a Hunniások, ez a másodfokú ítélet jogerőre is emelkedik. A Fővárosi Ítélőtábla előtt reggel 8 órától gyülekeznek a Budaházyék mellett kiállók. Az eseményekről a PestiSrácok.hu élőben tudósít. (Mivel a tárgyalóteremből élő közvetítés nem megengedett, onnan írásban tudósítunk élőben, percről-percre, a bíróságon készülő felvételeket a nap folyamán későbbi időpontban láthatják csatornáinkon). 

 

 

 

 

Jelentősen enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla a törvényszék elsőfokú ítéletét, Budaházi Györgyöt másodfokon a 17 év helyett 6 év fegyházra ítélte, a többi vádlottra 5 év fegyházbüntetést szabott ki. Két vádlott kivételével a többi ítélet jogerős. A jogerősen elítélt vádlottak a tárgyalást követően le is tartóztatják.

 

 

 

 

A tárgyalóteremben egybegyűlt tömeg az ítélet kihirdetését követően bekiabálás nélkül, fegyelmezetten elénekelte a Szózatot – a tanácsvezető bíró ezt rendbontásnak megítélve szólította fel a készenléti rendőrség jelenlévő tagjait, hogy ürítsék ki a tárgyalótermet.

 

A készelnétisek sorba álltak a széksorok között, de a kiürítést nem kezdték el. Perceken át tartó huzavona után a bíró mégis megengedte, hogy mindenki a teremben maradjon, ha csendben hallgatják végig az indoklást.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Hoppá! Ron DeSantisszal találkozott Novák Katalin

Bocsi, de mi noÁr miatt nem nézzük meg a Hadik filmet! Ezt sikerült elérni ezzel a hülyével