in ,

Százötven agysebész támadt négy rendőrre, hogy kiszabadítsák társukat – Német káosz

ingetrálódnak

Százötven migráns támadt négy rendőrre, hogy kiszabadítsák társukat

Mintegy 150 migráns támadt rá néhány kiérkező rendőrre egy német kisvárosban, mivel a bevándorlók meg akarták akadályozni egy togói származású társuk kitoloncolását. A hatóságok szerint ebben az esetben nem volt más választásuk, szabadon engedték a férfit.

Miután a német szövetségi bevándorlási hivatalnál megszületett az ítélet egy togói migráns kitoloncolásával kapcsolatban, a rendőrök két autóval vonultak ki a helyi migránsszálláshoz – írja rendőrségi forrásokra hivatkozva a Deutsche Welle.

A kitoloncolás hírére 150 migráns jelent meg, akik körbevették a rendőröket és követelték a társuk szabadon engedését. Az eset hétfő reggel történt a Nürnberg és Stuttgart között fekvő Ellwagenben.

A rendőrök egy 23 éves togói fiatalembert akartak magukkal vinni, hogy kitoloncolják az országból. A migránsok rövid időn belül igen erőszakosan kezdtek viselkedni: először csak a rendőrök autóját rongálták meg, majd 150-en a rendőröket kezdték el ütni-verni és aztán azt mondták, hogy abbahagyják a további bántalmazást, ha elengedik társukat.

Nagy agresszívak voltak és arra utasítottak minket, hogy hagyjuk ott a férfit”

– számolt be az esetről az egyik rendőr.

A rendőrök a saját testi épségüket féltve megkérték a biztonsági őrt, hogy a saját kulcsával nyissa ki a togói migránsra rakott bilincset, aki ennek eleget is tett. A rendőrök elmondták az esettel kapcsolatban, hogy olyan gyorsan vált forróvá a helyzet, hogy idejük sem volt erősítést kérni.

A német pártok egyöntetűen elítélték az esetet, vizsgálatot és a felelősök megbüntetését követelték.

A német dpa hírügynökség megszólaltatta a kivezényelt rendőrök vezetőjét is, aki elmondta, hogy büszke beosztottjaira, akik az erőszakos támadás ellenére is meg tudták őrizni hidegvérüket.

A Die Welt című napilap korábban arról írt, hogy Baden-Württemberg tartományban nagyszámú migránst deportáltak egyenesen a börtönből. 488 migránst toloncoltak ki azonnal a német hatóságok, miután leülték a büntetésüket.
(Bácska Balázs, 888.hu)

Lyobbikos agyhalál – A listázgató, a korrupt és a bokorban pisiltető – így áll fel a Lyobbik frakciója

Tovább erősödött Salvini pártja Olaszországban – Nem véletlen