in

Szatyros Botka – Előkerültek a negyedmilliárdos MSZP-s mutyit alátámasztó dokumentumok

Egyre érdekesebb az ügy

 

Újabb iratok támasztják alá annak az üzletembernek az állításait, aki azzal vádolta meg Botka Lászlót, hogy Toller László néhai pécsi polgármesterrel együtt kétszázötvenmillió forintért „meggyorsítottak” egy milliárdos haszonnal kecsegtető ingatlan üzletet Pécsett a kétezres évek közepén – írta a Szegedma.hu.

Az MSZP-t érintő újabb botrányról a PestiSrácok.hu is beszámolt, a Szegedma.hu szerdán újabb adatokat hozott nyilvánosságra az ügyben, amelyek alátámaszthatják, hogy Botka László szegedi, és a néhai Toller László pécsi polgármesterekként aktívan részt vettek egy több százmillió forintos vesztegetésben.

Mint azt megírtuk, a kétezres években egy német befektető sok milliárdos haszonnal kecsegtető ingatlanüzletbe akart kezdeni Magyarországon. Az üzletembernek ötszázmillió forintja volt a megfelelő telek megvásárlására, amit Pécsett talált meg Botka László ajánlására.

Az üzlet azonban évekig nem indulhatott be, mert mert nem sikerült megvásárolni az ingatlant a Gazdasági Minisztérium miatt. 2004-ben aztán összesen kétszázötvenmillió forintot kért zsebbe Botka László és Toller László azért, hogy meggyorsítsák az ügyintézés folyamatát. A polgármesterek a pénzt részletekben kapták meg, volt olyan eset, hogy nejlonszatyorban.

A történtekről egy más ügyben megvádolt férfi számolt be a Fővárosi Törvényszéken, majd a sajtóban is előadta a történteket. A Szegedma.hu értesülése szerint az említett dokumentumok közvetve bizonyíthatják a férfi állításait, vagy azoknak egy részét.

Az üzletember azt állítja, hogy a polgármesterek a kenőpénzért cserébe azt ígérték a befektetőknek, hogy az üzletben érintett ingatlanok, földterületek a pécsi önkormányzathoz kerülnek, az ügyletet közgyűlési jogosítvánnyal, pályáztatás nélkül fogják eladni a valós értékéhez képest alacsonyabb áron. A PestiSrácok.hu a témában megjelent további cikkeit itt, itt és itt olvashatják.

Forrás: Szegedma.hu. Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

(forrás:pestisracok.hu)

Agyhalál – nudista-naturista elnök Gyurcsányék körmendi jelöltje

FOKOZOTT HELYZET – Lázár János: Magyarország harcba száll az ENSZ migrációs tárgyalássorozatában