in ,

Szaniszló Sándor: a politikai idiotizmus tortáján a cseresznye

A politikai kommunikáció oltárán feláldozza az életmentő vakcinázást.

Vészhelyzet van: egekben a koronavírussal fertőzöttek száma, tombol a járvány; és egyetlen megoldás van a helyzet megnyugtató kezelése felé: ha minél többeket minél gyorsabban beoltanak a beérkezett vakcinákkal. Minden mértékadó szakember elmondja: a Magyarországon most beadható vakcinák mindegyike biztonságos, használható, dübörögjön az oltakozás, nyerjük meg a versenyt a járvánnyal szemben.

Egy felelős politikai vezető számára olyan egyértelműnek kellene lennie, mint a lélegzetvételnek, hogy az általa vezetett kerület, falu, város, ország számára minél több vakcina érkezzen be; lehetőségeihez képest tegyen meg mindent, hogy az általa képviselt emberek kapják meg az oltást, lobbizzon, kaparjon; és emellett az önérdeke is az, hogy épp erről kommunikáljon választói számára. Még akkor is, ha épp nem bontja ki a valóság minden szeletét, khm.

Amit viszont Szaniszló Sándor, a 18. kerület gyurcsányista polgármestere csinált, a politikai iditoizmus őszödi beszéde.

Talán azt gondolta, hogy a nagypolitikai szócsatározásokat kellően lebutítva folytathatja ugyanezt a kerületi szinten is – ám visszanyalt a valóság – saját követői, választói, a helyi lakosok igényei és követelései.

Szaniszló Sándor a Facebook-oldalán azt közölte: több száz adag kínai koronavírus vakcinára nem volt jelentkező, a készlet el lesz szállítva, ő pedig inkább Unió által engedélyezett vakcinákat kér.

 

 

 

Posztját értetlen, felháborodott, illetve segítséget, támogatást kérő kommentek tömege lepte el: tucatjával jelentkeztek az emberek, hogy nekik megfelel a kínai vakcina, és miért nem szóltak nekik erről. Sokan kérték avagy követelték, hogy akár most, azonnal szervezzék meg az oltakozást a visszaküldésre szánt kínai vakcinákkal.

Történt ezután, hogy Szaniszló Sándor törölte a botrányos posztját – a kommentelők most a korábbi posztjai alatt feszegetik, hogy mégis mi történt.

Van is mit feszegetni: ez ön- és közveszélyes akció volt Szaniszló Sándortól. A Gyurcsány-párt politikusának önveszélyessége, politikai harakirije egy cseppet sem érdekel; a közveszélyesség viszont nagyon is: a politikai kommunikáció oltárán feláldozni az életmentő vakcinázást, ez saját választói, kerületi lakosai, az egészségüket féltő emberek jogos igényeinek semmibe vétele.

 

 

(mandiner.hu, Rajcsányi Gellért))

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Philip felmosta a padlót Fegyőrrel: nyugatról dróton rángatott, elvtelen nímand, akit nem a szíve hozott haza

Segítsünk a Rendőrségnek elkapni a gödöllői templomrongálót! Van róla videófelvétel! Videó