in ,

Philip felmosta a padlót Fegyőrrel: nyugatról dróton rángatott, elvtelen nímand, akit nem a szíve hozott haza

Rákay Philip médiaszakember közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést

Rákay Philip médiaszakember közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben leírja, hogy Fekete-Győr úgy hazudik, mintha könyvből olvasná. Rákay szerint a Momentum elnöke egy képességtelen, nyugatról dróton rángatott, elvtelen nímand, aki azzal riogat, hogy a Fidesz elűzi a fiatalokat az országból.  A médiaszakember szerint nem baj, ha valaki tapasztalatot gyűjt külföldön. A baj a Fegyőrhöz hasonló, küldött emberekkel van, akiket nem a szívük húzott haza, hanem parancsra érkeztek.

Rákay azzal kezdi igencsak alapos bejegyzését, hogy álmodozónak nevezi Fegyőrt, a Momentum elnökét. A médiaszakember szerint Fekete-Győr úgy hazudik, mintha könyvből olvasná, de ez csak a szokásos, tőle megszokott, napi rutin. Rákay megírja, hogy Fekete-Győr mivel riogat:

a gonosz Fidesz elüldözi a fiatalokat az országból. Visszatérő hazugságotok ez is Fegyőr, folyamatosan azzal hergeltek, hányan menekülnek el Magyarországról a kormány miatt. Vettem hát a fáradságot, és megnéztem, mi is az igazság, íme: A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2010 és 2019 között 220 602 magyar állampolgár döntött úgy, hogy más országban próbál érvényesülni a jövőben. Ez   persze első ránézésre nem kevés, de az elhamarkodott ítélethirdetés előtt nem szabad figyelmen kívül hagyni a következőket.

Rákay jól megmondja Fegyőrnek:

(…) 2004-ben épp 15 éves voltál, amikor csatlakoztunk az EU-hoz. Nyilván nem emlékszel, mivel is kampányoltak akkoriban a szocik, a te mai elvtársaid, az EU mellett érvelve. Segítek: például azzal, milyen jó lesz, hogy majd szabadon nyithatunk cukrászdát Bécsben.

Rákay emlékeztet:

Érdekes, akkor nem tűnt még bűnös dolognak külföldre menni vállalkozni, tanulni, dolgozni. Ami – meglátásom szerint – manapság sem az. Teljesen normális, ha például egy tehetséges fiatal külföldön tanulja meg a szakmája mesterfogásait, miközben dolgozik, jó pénzt keres, majd hazahúzza a szíve, és itthon kamatoztatja a tudását.

Rákay kimondja a lényeget:

A baj a hozzád hasonló, küldött emberekkel van Fegyőr, akiket nem a szívük húzott haza, hanem parancsra érkeztek…

FEGYŐR EGY ELVTELEN NÍMAND

Rákay felteszi a kérdést:

(…) ne magyarázz átszellemülten új Magyarországról, meg új arcokról, azt sugallva, hogy majd ti megmutatjátok! Mégis mit? Azt hogy fiatalok vagytok? Csak szólok: ez csupán egy állapot. Mégpedig gyorsan elillanó. S ha mindezt lehántjuk például rólad, marad egy képességtelen, nyugatról dróton rángatott, elvtelen nímand. Aki arra sem képes – bár miniszterelnöki vágyakat üldöz -, hogy alapvető kérdésekben, legalább alapinformációi helyesek legyenek, s legalább olykor-olykor ne hazudjon.

Rákay leírja, hogy 2016 óta folyamatosan csökken a kivándorlás mértéke: míg a 2015-ös „rekordévben” 32 852 magyar döntött a távozás mellett, addig 2019-ben már csak 21 900 fő.  Kiemeli, hogy a vándorlására vonatkozó adatok nem értelmezhetők az országba visszatérő magyarok, számának feltüntetése nélkül. Leszögezi:

Nem véletlen, hogy erről mélyen hallgattok, hiszen ez végképp megcáfolná az amúgy teljesen hazug narratívátokat. 2010 óta ugyanis a 220 602 kivándorlóra összesen 127 426 visszavándorló jutott, azaz – a számok tükrében – valójában csak 93 176 főre tehető a 2010 és 2019 közötti kivándorlás mértéke. A kivándorlás mérséklődése és a visszavándorlás folyamatos emelkedése 2019-re történelmi fordulatot eredményezett Magyarországon, amikor is többen tértek vissza az országba (23 172 fő), mint ahányan elhagyták (21 900 fő).

A médiaszakember rávilágít arra, hogy az ellenzéki, hangulatkeltő hazugságokkal ellentétben, hazánk évről-évre, egyre több magyar számára nyújt kedvezőbb perspektívát a nyugat-európai államokhoz viszonyítva, ami az uniós szabad munkavállalás lehetősége, a történelmi okokra visszavezethető bérkülönbségek, és a 2010 utáni gazdasági válságkezelésből fakadó nehézségek miatt különösen figyelemre méltó kormányzati teljesítményről árulkodik. Hozzáteszi: a szomszédos országokat figyelembe véve – hozzájuk számítva az összes visegrádi és a balti országot is – nálunk a legalacsonyabb a külföldön élők aránya.

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Gyáva baloldal: Szaniszló után a disznószemű Vásárhelyi Mária is visszavonta bejegyzését a Kossuth díj kapcsán

Szaniszló Sándor: a politikai idiotizmus tortáján a cseresznye