in , ,

Egyre többször vegzálják a Trump-sapkás amerikaiakat

Nem ismernek más nyelvet, csak az erőszakot

A Trump-ellenes hívők még mindig nem tudnak mit kezdeni azzal a számukra igencsak kínos helyzettel, hogy elbukták a 2016-os választást.

A három évvel ezelőtti kampány egyik szimbóluma egy baseballsapka volt, melyen a következő felirat áll: „Make America Great Again” (MAGA). Ilyen sapkát hordott Donald Trump jelenlegi amerikai elnök a kampányrendezvényeken, az idő múlásával pedig szinte mindenki ilyet viselt, aki Trump támogatójának vallotta magát.

A MAGA-sapka nem kopott ki a divatból, sőt, ma is sokan viselik büszkén Amerikában – már ha engedik.

Vannak ugyanis olyan amerikai szavazók, akik nagyobb veszedelmet látnak egy Trump-szimpatizánsban, mint Kim Kardashianban, a Facebookban és a herpeszben együttvéve. Ezért ha egy ilyen baseballsapkát viselő büszke amerikait látnak az utcán, nekiugranak, vegzálják.

Az amerikai sajtóban már meg is jelent egy szakzsargon ezekre az esetekre: „hat crimes” (sapka-bűncselekmények), mely egyrészt kísértetiesen hasonlít az angol „hate crimes”, vagyis a gyűlölet-bűncselekmények kifejezésre, másrészt jól mutatja, milyen súlyos problémát jelent a Trump-hívők erőszakos zaklatása.

Fotó: AFP

Az elmúlt héten csak három olyan bűncselekmény történt az USA-ban, mely összeköthető a MAGA-sapkával. A 41 éves Rosiane Santos egy 23 éves Trump-szimpatizánssal, Bryton Turnerrel keveredett előbb heves szóváltásba egy mexikói étteremben, majd érvek híján fizikai erőszakhoz folyamodott. Santos később állítólagos ittasságára fogta a dolgot, de azért azt hozzátette: ebben az esetben is ő volt az áldozat. New Jersey-ben egy 19 éves afroamerikai gondolta úgy, milyen jó ötlet megtámadni egy 81 éves idős embert, aki – mit ad Isten? – szintén egy piros baseballsapkát viselt egy szupermarketben. Végül pedig egy oklahomai felvétel szintén azt bizonyítja: nincs más válaszuk a Trump-ellenes hívőknek, mint az erőszak.

(Nagy Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szabályosan menekülnek a nézők az RTL Klubról – Nem jöttek be az RTL Klub új műsorai – Tarol a Tv2

Hivatalos: a hülye svédek nyíltan támogatják a terrorizmust! – Svéd miniszterelnök: jöjjenek csak haza a dzsihadisták, állampolgárságukat is megtarthatják