in , ,

Salvini: Az olaszok elképedve szemlélik ezt a szégyenteljes színházat

Több tízmillió olasz választó „elképedve” szemléli azt a „szégyenteljes színházat”

Több tízmillió olasz választó „elképedve” szemléli azt a „szégyenteljes színházat”, amellyel az Öt Csillag Mozgalom (MS5) és a Demokrata Párt (PD) a bársonyszékeket készül felosztani egymás között – mondta Matteo Salvini olasz belügyminiszter arra reagálva, hogy a szerdán létrejött MS5-PD koalíció által támogatott ügyvezető miniszterelnök kormányalakítási megbízást kapott Sergio Mattarella államfőtől.

Salvini megjegyezte, hogy szerinte Contét Biarritzban, a G7-csúcstalálkozón választották meg ismét olasz miniszterelnöknek. Az Olaszország „határain kívüli hatalmakat” zavarta a Liga eddigi kormányzása, amely az olaszok méltóságát, büszkeségét és szuverenitását védte.

Párizs, Berlin és Brüsszel érdeke az, hogy Rómában gyenge kormány legyen – tette hozzá.

A Matteo Salvini által vezetett jobboldali Liga múlt héten kilépett az Öt Csillag mozgalommal közös kormánykoalícióból, így Mattarella államfőnek konzultálnia kellett minden jelentős párttal a válság megoldásáról. A Liga vezetője többször is hangoztatta, hogy mindenképpen új választásokat kellene tartani, mert ezt tartja a legdemokratikusabb megoldásnak a kormányválságra.

Salvini hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, „Azoknak a politikai erőknek, amelyek félnek az urnáktól, nincsen politikai lelkiismerete”.

Hozzátette, nem hívja utcára az olaszokat, de a nép ítélete előbb-utóbb utoléri azokat, akik természetellenes megállapodással igyekeznek menteni székeiket. A politikus hangsúlyozta, nem bánta meg, hogy felbontotta a koalíciót, szerinte az M5S szándékosan bojkottálta a kormányzást, tétlen volt, talán más, az olasz határokon kívüli városokból távvezérelték őket.

(forrás:www.magyarhirlap.hu)

Hoppá! Tarlós Istvánt támogatja Fásy Ádám

Svédország a végéhez közeledik – Már a svéd király is aggódik a multikulti fellegvárának számító Svédországért