in ,

Sváby András pofára esett élő adásban – nem jött össze a médiamanipuláció

Sváby sz@ros palacsintája

Sváby sz@ros palacsintája

Vasárnap bizony nagyon visszanyalt a fagyi az ATV Heti Napló című műsorában. A szokásos kérdésükre ezúttal arról szavaztatták a csatorna döntő többségében balliberális érzelmű nézőit, hogy ’Létezik-e Soros terv?’ A válasz az adás végére egyértelmű „igen” lett, 53-47 arányban.

Sváby András pofára esett. Pedig sokat dolgozott saját, elszigetelt kis köreinek önző sikeréért. Bebiztosítandó a ballib oldal álláspontját a témáról, az adásban külön riportot csináltatott annak sugallatára, hogy nem, ilyen terv egyáltalán nem létezik. Még az utcán elkapott hoch liberális színházrendezőt, Máté Gábort is bevetették, aki be is mondta a libsi ’tutit’: „Soros-terv nincsen természetesen. Maga Navracsics Tibor állítja, hogy nincs, aki ott van Brüsszelben.”

Szóval minden úgy indult, ahogy Sváby forgatókönyvében meg volt írva. Egy nappal korábban még a szavazás is jól állt: 90-10 százalékos arányban dübörögtek a ’nem’-ek, azaz hogy a nézők szerint nincs Soros-terv. Az Atv nézői hozzászoktak ezekhez a szélsőséges arányokhoz. Hiszen milyen arányok is alakulhattak ki korábban az ’Ön szerint együtt kellene-e ünnepelnie a teljes magyar ellenzéknek október 23-án?’ vagy az ’Ön szerint igaza van-e a kormánynak abban, hogy javul az egészségügy helyzete?’ típusú kérdésekre. Naná, hogy elsöprő kormányellenes válaszok jöttek ki ezen esetekben is a műsor végére. Ahogy azt Sváby mester elképzelte.

Vasárnap azonban már a műsorkezdés után néhány perccel látszott, mintha sz@r lenne a palacsintában. A szélsőséges arány előbb 48-52-re, tíz perccel később pedig már 50-50 százalékra módosult. Végül aztán jött az 53-47-es arányú KO. Tehát az ’igen’-ek győzelme a ’Létezik-e Soros-terv’ kérdésre, és padlóra küldte Svábyt. Ő igyekezett jó képet vágni a dologhoz, vigyorgott-vigyorgott, mint a vadalma, ahogy szokta, a lényegen azonban ez nem változtatott.

Bebizonyosodott, hogy az ATV balliberális nézői is normális emberek!

Ők is többre, sokkal többre tartják saját és családjuk biztonságát, mint a Soros-lakáj ellenzék öngyilkos, nemzetvesztő, ha tetszik hazaáruló álláspontját. A migránsok feltétel nélküli beengedését, a kerítés lebontását, Magyarország kiszolgáltatását az Európai Egyesült Államok elborult agyakban született téveszméjének. Így az Atv műsort nézők szavazóinak többsége is elküldte az egész ’demokratikus’ ellenzéket Svábystól együtt a francba, mondván az ő biztonságuk rovására még akkor se legyenek nagyvonalúak Soroshoz, ha a spekuláns nagyvonalú hozzájuk, jól megfizeti őket, s nem utolsó sorban még a hatalom megszerezhetőségével is kecsegteti a pártokat. Függetlenül attól, hogy erre ők önerejükből alkalmatlanok lennének.

Egyébként Sváby – szokásához híven – ezúttal is rendkívül gusztustalanul manipulált. A látszólag tárgyszerűnek rendelt riportban úgy válogatták össze az utca emberének megszólalásait, hogy nagyon is elbillent a mérleg a Soros-tervet tagadó megszólalók javára, még ha ők ezt a véletlen művének tüntették is föl. Ilyen érzékeny témában azonban egy magára valamit is adó szerkesztő meg sem próbálkozik ilyen átlátszó trükkökel. Sváby persze nem tartozik a magára valamit is adó szerkesztők közé. Ezt az is igazolja, hogy a narrációs szövegben benne maradt a riporter álláspontja, aki szerint természetesen nincs Soros-terv. Majd olyan ízléstelen elemekkel ’díszítették’ az anyagot, amelyekben bemutatták, hogyan lehet egy ilyen kampányt bárkire – például Bill Gates-re, a világ leggazdagabb emberére vagy Stephen Hawkingra, a világ egyik legbefolyásosabb őrült tudósára – ráhúzni. Úgy csináltak, mintha a Soros-féle Magyarország elleni totális támadást a kormány találta volna ki, egyébként pedig semmi reális alapja nem lenne.

Soros György minapi nyilvános megszólalása pregnánsan mutatja, hogy nagyon is van. Azért szólalt meg a spekuláns, mert maga is veszélyben látta megbízható embereit, akik ellen a nemzeti konzultáció révén a magyarok demokratikusan fel tudják emelni a hangjukat s el tudják utasítani a Soros-terv gyalázatos politikáját.

Ami sajnos nem kitalált probléma, ahogy azt az ATV aljasul sugallja! Bárcsak az lenne! Ha nem a nemzet biztonságáról lenne szó, a francnak kellene 270 milliárd forintért kerítést építeni? Ezer más helyen hasznosabb lenne elkölteni ezt a temérdek pénzt. De most a nincs fontosabb a biztonságnál. Egyetlen emberélet is megfizethetetlen!

Sváby és bandája ezt igyekszik tagadni. Aljas mesterkedéseiket azonban már a sajátjaik sem veszik be. Ez már nekik is sok!

 

(leander.blogstar.hu, Horváth K. József)

Apáti Bence – A HVG és a szerethető terroristák

Ijesztő dolgokat gondol saját magáról Soros György – Pl. Istennek képzeli magát