in ,

Süllyed a Jobbik hajója – A kisgazdák feljelentik a Jobbikot

A Jobbik a kisgazdák központi irodájának rezsijét, valamint jogászaik munkadíját is fizette volna. Visszalépésért cserébe.

 

A Jobbik a kisgazdák központi irodájának rezsijét, valamint jogászaik munkadíját is fizette volna. Egyetlen feltételük volt: a kisgazda jelöltek lépjenek vissza a Jobbik javára. A kisgazdák nem lépnek vissza, inkább feljelentést tesznek választási bűncselekmény miatt – írja a Mandiner.

Ismert, Paulina László, a Független Kisgazdapárt alelnöke a TV2 szerda esti Tények című műsorában elmondta, a Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor személyesen tett különféle anyagi ajánlatokat azért, hogy a kisgazda képviselőjelöltek lépjenek vissza a jobbikosok javára. A Mandiner most megszerezte azokat a dokumentumokat, amelyek pontról pontra jegyzik a megállapodás részleteit. Ezek alátámasztják a Paulina László által elmondottakat.

A dokumentumban az áll, hogy a Jobbik a választási eredménytől függetlenül vállalja, hogy „finanszírozza 2 jogász munkadíját (a Jobbik Jogi Osztályának díjszabási táblázata alapján)”, valamint vállalja azt is, hogy fizeti a kisgazdák budapesti irodájának rezsiköltéségét. A végén szereplő záradékban azonban a Jobbik feltételhez köti az említett anyagi juttatásokat: eszerint csak akkor lépnek hatályba a Jobbik vállalásai, ha a kisgazdák visszaléptetik jelöltjeiket a Jobbik javára az országgyűlési választást megelőzően.

Forrás: Mandiner

A dokumentumot Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója írta alá, valamint tanúként hitelesítette Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője és Balogh Károly, az FKgP elnöke. A dokumentum hitelességét Staudt Gábor egy e-mailben elismerte, de az is a hitelességét erősíti, hogy ha összehasonlítjuk a dokumentumot aláíró jobbikos politikusok aláírásait az országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatukon szereplő aláírásokkal, akkor jól látható az egyezés – írja a Mandiner.

Staudt Gábor képviselői vagyonnyilatkozatának aláírása (felül) és a dokumentumon szereplő aláírás (alul). Forrás: Mandiner

De itt van Szabó Gábor aláírása is:

A kisgazdapártnak tíz állva maradt jelöltje van, a Mandinernek szombat délután mind a tíz jelölt azt nyilatkozta, hogy nem szándékozik visszalépni a Jobbik javára, sőt felháborítják őket a történtek. Engelmann József kisgazda politikus például úgy fogalmazott Facebook-oldalán, hogy „Balogh Károly, a párt ‘képviselője’ bagóért eladta a Kisgazdapártot a Jobbiknak!”

Az állva maradt kisgazda jelöltekkel szombaton délután egy közös nyilatkozatot is kiadtak, amelyben bejelentik, hogy nem lépnek vissza egyetlen párt javára sem, és ahogy fogalmaztak: „az Isten, Haza, Család értékrenddel összeegyezhetetlen számunkra, hogy anyagi javakért akartak bennünket eladni.” Márkus János pedig a Mandinernek elmondta, hogy kedden választási csalás gyanúja miatt feljelentést fognak tenni.

A portál megkereste Balogh Károlyt, az FKgP elnökét is, aki azt válaszolta, hogy a Jobbik csak azt vállalta, hogy segítséget nyújt az FKgP-t ért igazságtalanságok kiküszöböléséhez, de szerinte ez nem áll összefüggésben azzal, hogy az FKgP visszalépteti jelöltjeit a Jobbik javára.

A portál a Jobbikhoz is kérdésekkel fordult: azt szerették volna megtudni, valóban létezik-e olyan dokumentum, amelyben a Jobbik anyagi juttatásokat ajánlott fel a kisgazdajelöltek visszalépéséért, valamint azt, hogy honnan van a Jobbiknak pénze arra, hogy ellenzéki jelöltek visszaléptetését, ellenzéki pártok irodáinak fenntartását és jogászainak munkadíját finanszírozni tudja. A párt egyelőre nem válaszolt a kérdésekre.

Forrás: Mandiner, Vezető kép: MTI

(forrás:pestisracok.hu)

Rémkoalíció – MSZP, DK, LMP, Jobbik, és a többiek…

Most mi Jövünk! – Ha az ellenzék nyer, az LMP ezt fogja tenni. Mutatjuk