in ,

STOP – Bulgária sem fogad vissza migránsokat

A V4-ekhez hasonlóan Bulgária is visszautasítja a kétoldalú megállapodást

A V4-ekhez hasonlóan Bulgária is visszautasítja azt a kétoldalú megállapodást, amely szerint az EU arra kötelezné a tagállamokat, hogy fogadjanak vissza minden olyan migránst, akik az adott országban lettek először regisztrálva – értesült a hírről a Breitbart online portál. 

 

Portálunk nemrég részletes videóriporttal jelentkezett Bulgáriából, amelyben alapos utánajárást követően kiderítettük, a balkáni országnak rendkívül nehéz a helyzete, hiszen lassan elveszítheti saját népességének egy részét. Bulgáriában ugyanis milliós számban élnek olyanok, akikkel bár kiegyensúlyozott a lakosok viszonya, mégsem keverednek velük, kulturálisan pedig abszolút elképzelhetetlen az asszimilálódás.

A bolgárok helyzete valóban nem egyszerű, megoldást pedig szinte lehetetlen lenne találni, s bár a javarészt békés az együttélés az országban, most mégis úgy döntöttek, nem egyeznek bele az EU új tervébe, miszerint visszaküldik a migránsokat abba az országba, ahol először regisztrálták őket.

 

Bulgária – az ország, amely már lezárta a Törökországgal közös határát egy szögesdrót-kerítéssel annak érdekében, hogy megakadályozza az ország Európa kapujává válását – most azt tervezi, hogy az összes EU-s határát lezárja a migránsok előtt, és Líbiában, valamint Törökországban állít fel menekülttáborokat.

Érdemes megemlíteni ezzel kapcsolatban a török-eu egyezményt, amely szerint jóváhagyták a második hárommilliárd eurós csomagot Törökország számára. A tervek szerint ezt a pénzt az országban tartózkodó menekültek ellátására fogják fordítani. 

Az Európai Unió és Törökország között 2016 márciusában létrejött migrációs egyezmény keretében az unió eredetileg hárommilliárd eurót ajánlott fel a válság kezelésére, illetve ennek kimerülése esetére újabb hárommilliárdot. A szerződés alapján Törökország visszafogadja a területéről Görögországba jutó menekülteket, miközben az EU befogad Törökországból ugyanannyi szíriai menedékkérőt, mint amennyi illegálisan átkel a görög-török uniós külső határon. A megállapodás hatályba lépése és a nyugat-balkáni útvonal lezárása után meredeken csökkent az Európába érkezők száma.

ÚJABB CSŐDÖS EU-KEZDEMÉNYEZÉS

Nem Bulgária az első ország, amely visszautasította az tervet. Rajtuk kívül Magyarország, Csehország és Lengyelország sem támogatja a visszaosztásról szóló kezdeményezést. Magyar álláspont szerint 2015 óta változatlan a migrációs kérdésben. Orbán Viktor világossá tette, nincs olyan menedékkérő, aki elsőként Magyarországon lépett be Európa területére, hiszen a migránsok szárazföldi bevándorlási útvonala, a balkáni útvonal Görögországon és Bulgárián keresztül vezet, de főleg Görögország területén keresztül érkeztek a kontinensre az illegális bevándorlók.

Orbán Viktor és Angela Merkel; Fotó: MTI

Angela Merkellel való találkozása során a magyar kormányfő ki is emelte, Magyarország természetesen nyitott a tárgyalásokra a migrációról, de bármilyen kétoldalú megállapodás „csak a helyes sorrendiség alapján képzelhető el”. Vagyis, miután Magyarország nem közvetlen szomszédja Németországnak, Merkelnek először Sebastian Kurz osztrák kancellárral kellene megegyeznie, majd ennek fényében, országunk előbb az osztrákokkal tárgyal és csak aztán kerülnek sorra a németek.

Forrás: PS, Breitbart; Vezető kép: AFP

(forrás: Ambrus Petra, pestisracok.hu)

 

NEM STADION – Lendületben marad a magyar hídépítés: 31 híd újul meg

AGYHALÁL – Tízezrek vonultak utcára Münchenben a bajor konzervatívok ellen tiltakozva