in ,

Statárium! A Jobbikban feloszlatják a Toroczkait támogató alapszervezeteket

Azon­nali sta­tá­ri­á­lis el­já­rás­sal fel­osz­latja a Vona-féle el­nök­ség a To­rocz­kai Lász­lót tá­mo­gató alap­szer­ve­ze­te­ket.

Azon­nali sta­tá­ri­á­lis el­já­rás­sal fel­osz­latja a Vona-féle el­nök­ség a To­rocz­kai Lász­lót tá­mo­gató alap­szer­ve­ze­te­ket. Máris pél­dát sta­tu­ál­tak.

 

Körtelefon fenyegette meg azokat a jobbikos alapszervezeteket, amelyek lázadni mernek és Toroczkai Lászlót támogatják. A jelenlegi elnökség azonnali hatállyal feloszlatja azokat az alapszervezeteket, amelyek szembemennek a Vona-féle vezetőség politikájával.

Az azonnali feloszlatás lehetőségét egy legutóbb elfogadott statáriális alapszabály-módosítás tette lehetővéEszerint mindenféle vizsgálat, fellebbezési lehetőség nélkül fel lehet oszlatni azt az alapszervezetet, amely a párt elnökségével ellentétes politikát folytat. Márpedig Vona Gábor utódai ilyennek ítélik meg már pusztán azt a tényt, ha bárhol Toroczkai Lászlót merik jelölni az ő embereikkel szemben.

Toroczkai még talán megmenthetné a Jobbikot
fotó: Kuklis István
Toroczkai még talán megmenthetné a Jobbikot fotó: Kuklis István

Máris éltek az április 28-ai statáriális eljárást lehetővé tevő új alapszabállyal. Azonnali hatállyal feloszlatták a Jobbik egyik legerősebb és leghíresebb  szervezetét, a székesfehérvárit. Egyetlen bűnük volt csak, hogy Toroczkai Lászlót és Dúró Dórát merészelték jelölni a párt következő elnökválasztó kongresszusára.

A Vona által korábban kijelölt, a lemondása után még regnáló pártvezetés mindenképpen meg akarja akadályozni, hogy Toroczkai László lehessen a párt elnöke. A központból körtelefonok révén fenyegetik meg a feloszlatással azokat az alapszervezeteket, melyek őt támogatják.

Ha valaki dacolni mer és kitart Toroczkai jelölése mellett, közlik vele, hogy ugyanúgy járnak rövidesen, mint a székesfehérváriak, akik a feloszlatással nyilvánvalóan elveszítették jelölési jogukat is.

A Vona-féle elnökség egyértelműen ijesztő példát akart statuálni a dacolni merő neves szervezet feloszlatásával, nyilvánvalóan abban reménykedve, hogy a többiek ezután beállnak sorba, és nem mernek szembeszegülni Vona irányvonalával.

 legfrissebb információi szerint a pártelnökség már megtárgyalta Novák Előd kizárásának a lehetőségét is. Így üzennének feleségének, Duró Dórának, hogy hová vezet, ha valaki Toroczkai Lászlót támogatja.

(forrás:ripost.hu)

Hihetetlen mélységekben a tüntetők…

A Jobbik továbbra is szopórolleren – Totális kudarcba fulladt a Jobbik béruniós kezdeményezése