in

Stadion rovat : Rétvári Bence: megérkeztek az új digitális eszközök a közép-magyarországi régió iskoláiba

Péntekig a közép-magyarországi régió valamennyi érintett iskolájába megérkeztek a korszerű digitális eszközök – mondta Rétvári Bence pénteken Budapesten.

Interjú Rétvári Bencével, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium politikai államtitkárával. Újságíró: Jankovics Soma

Rétvári Bence: megérkeztek az új digitális eszközök a közép-magyarországi régió iskoláiba

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kifejtette: eddig nem látott mértékű informatikai fejlesztés zárult, 6,2 milliárd forintból 41 ezer eszközt szállítottak ki az oktatási intézményekbe.

A közép-magyarországi régióban 14 ezer asztali számítógép, 14 ezer monitor, 6 ezer laptop, és 7 ezer projektor gazdagítja 650 köznevelési intézmény informatikai eszköztárát.

Az eszközbeszerzés a központi régióban lévő intézmények gépparkjának jelentős megújítását jelenti, biztosítja a pedagógiai munkához szükséges korszerű eszközöket, és segíti az iskolákat az adminisztrációs feladatok ellátásában is – mutatott rá Rétvári Bence, aki hangsúlyozta: a kormány számára stratégiai fontosságú kérdés a köznevelési rendszer fejlesztése, ezért is fordít jelentős forrásokat az infrastrukturális feltételek biztosítására.

Hosszú távú cél, hogy versenyképes tudást nyújtó, ugyanakkor a diákok személyiségét figyelembe vevő, az egyéni életutakat támogató iskolarendszer működjön Magyarországon, amely minden tanuló számára megteremti az esélyt a boldogulásra – hangsúlyozta az államtitkár, aki reményét fejezte ki, hogy az informatikai eszközök egyaránt szolgálják majd a tanárok felkészülését és a tananyag élményszerűbb szemléltetését.

Fotó: Mirkó István
(magyaridok.hu)

ENNYIKE! – Újra magyar kézben a Mátrai Erőmű – Mátrai Erőmű: többségi hazai tulajdon

Német lap: Orbán mögött hatalmas egységgel sorakozik fel a lakosság