in ,

Stabil agyhalál – Kapaszkodjanak meg: Bangóné szerint a fővárosi idősotthonok lakóit az állami kórházak fertőzték meg – Videó

Nagy a baj

Az állami fenntartású kórházakból került az önkormányzati idősotthonokba a koronavírus – jelentette ki az újabban járványügyi szakértőként feltűnősködő szocialista képviselőnő, Bangóné Borbély Ildikó. Az ellenzéki párt egyik fő hangadójaként ismert politikusa a Facebookon tartott online sajtótájékoztatót, ahol ezúttal szakértőként debütált a parlament falain kívül (is). 

Valóban lehengerlő az a tudástár, amivel a szocialista Bangóné Borbély Ildikó rendelkezik: megismerhettük már rendezőként az MTVA székházban, amikor társait instruálta egy fotó elkészítésekor (“ez egy k..va erős kép lesz”), de bizonyságot adott arról is, mennyire bőséges szókinccsel rendelkezik akkor, ha fideszes választópolgárokat kell jellemeznie (patkányként). A helyesírással ugyan folyamatos harcot vív, de ez sosem gátolta meg abban, hogy kellő szakértelemmel foglaljon állást például oktatásügyben, vagy ossza ki Kásler Miklós minisztert az egészségügyi helyzettel kapcsolatos teendőkkel kapcsolatban.

Most újabb fenomenális felfedezést tett, amiről sajtótájékoztatót is tartott a közösségi oldalán: a szocialista politikus szerint, a kórházakban nem tesztelték az idős embereket és vírussal fertőzötten engedték őket vissza az otthonokba, így a fertőzést mások is megkapták. Külön kiemelte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester többször kérte, hogy csak negatív teszteredménnyel küldjenek vissza kórházi betegeket az idősotthonokba, ez azonban nem történt meg, mert szerinte Sára Botond, a fővárosi kormányhivatal vezetője költségesnek és feleslegesnek nevezte a tesztelést. A patkányozásáról is elhíresült Bangóné példaként említette, hogy a fővárosi Pesti úti idősek otthonába a X. kerületi Bajcsy Zsilinszky Kórházból kerülhetett be a koronavírus, ahol 202 fertőzött betegből 60-an vesztették életüket. Az MSZP (mindenhez is értő) politikusa úgy fogalmazott: a kormány ezt azért nem ismeri be, mert számára fontosabb a hazug propaganda és a felelősség hárítása, mint az emberek élete.

Megjegyezte, hogy miközben a kabinet csak a Pesti úti idősotthonról beszél, addig április végére már 27 intézményben volt jelen a vírus. Na és persze azt sem felejtette el hangsúlyozni, hogy Kásler Miklósnak le kell mondania. Mindezek után Bangóné Borbély Ildikó arra kérte a választókat, hogy támogassák online petíciójukat annak érdekében, hogy “valódi védelmet kényszeríthessenek ki a kormánytól” – jelentsen ez bármit is.

(pestisracok.hu)
Oszd meg másokkal is!

Franka Tibor is elküldte a krumplifejű Kuncze Gábort valahova

Karácsony Gergely álma megvalósult – Vízibicikli sávot festettek a Dunára