in ,

Karácsony Gergely álma megvalósult – Vízibicikli sávot festettek a Dunára

Akcióban a RAJT mozgalom

Bár az ország teljes területén megszűnt a kijárási korlátozás, sokaknak jól láthatóan nem tett jót a közel két hónap bezártság. Úgy tűnik a RAJT Mozgalom tagjainak az elméjére is ráhúzódott a bezártság, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a csapat egy spontán ötlettől vezérelve, Karácsony Gergely indokolatlan intézkedései által inspirálva úgy döntött, vízibicikli sávot fest a Dunára a Lupa-szigetnél. A létesítménynek neve is lett: “Karácsony Gergely pánbudapesti vizibiciklisáv”.

A RAJT Mozgalom célja állítólag az volt, hogy a budapesti vizibicikliseknek is biztonságos közlekedési feltételeket teremtsen, attól függetlenül, hogy nincsenek vizibiciklisek – avatta be portálunkat a legdurvább titkokba Gyenge Zsolt, a mozgalom egyik tagja.

 

 

Árral szemben gyakorlatilag nem lehet haladni, mert erősebb a sodrás, viszont napelemes rásegítéssel még ez is sikerülhet. Nagyon fontos a környezetvédelem! És nem számít, hogy hány lélegeztetőgépet lehet ezekből vásárolni! Ez demagógia!

– mondta Gyenge.

A mozgalom egyébként nem tartja rossz dolognak azt, hogy Budapesten biciklisávok létesüljenek és mindenki biztonságosan közlekedhessen, a Nagykörúton lévő biciklisávot azonban totálisan elhamarkodott és rossz dolognak tartják. A RAJT egyébként levelet is akart írni a kormányhivatalnak, hiszen az Üllői úti sávhoz rakott beton terelőket is kifejezetten veszélyesnek tartják.

 

A Karácsony Gergely-féle “kerékpársáv rendelet” nem található meg a főváros hivatalos oldalán. Jogilag nincs mire hivatkozni. Ezért írtunk a BKK-nak és a fővárosnak, hogy küldjék meg a főpolgármester döntését. Ha megkapjuk a rendeletet, közérdekű bejelentést teszünk a kormányhivatalnál.

– magyarázta a PS-nek Gyenge Zsolt.

Érdemes évszaktól és munkarendtől függően változtatni a használatukon. Tehát például hétvégente legyen biciklisáv, hét közben gépkocsi sáv.

– tette hozzá.

Az elme elborulása egyébként nem áll távol a RAJT Mozgalomtól, ők voltak azok, akik nemrég  kereszteket állítottak március 15-e szellemében a Niedermüller Péter nevű képződmény munkahelye elé, fittyet hányva a koronavírusra, de ők voltak azok is, akik egyszer kitalálták, hogy egy “Orbán Viktor-buktató gépezet” segítségével döntik meg a rendszert, ami narancssárga volt, és amit a gyűlölet működtetett.

Fotó: RAJT Mozgalom

 

(Dezse Balázs, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Stabil agyhalál – Kapaszkodjanak meg: Bangóné szerint a fővárosi idősotthonok lakóit az állami kórházak fertőzték meg – Videó

Lehet sivalkodni! Íme az első negyedéves EU GDP adatok! Magyarország az élmezőnyben!