in , ,

Stabil agyhalál – Hazugságok alapján indítanák meg a hetes cikk szerinti eljárást Magyarország ellen

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselőnő készítette a jelentést

Hazugságok alapján indítanák meg a hetes cikk szerinti eljárást Magyarország ellen

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselőnő készítette a jelentést, amely 12 pontban fogalmazta meg az aggodalmait Magyarországgal kapcsolatban.

A képviselő úgy érzi, hogy Magyarországon problémák vannak az igazságszolgáltatás függetlenségével, az adatok védelmével, a szólásszabadsággal, az akadémiai szabadsággal, vallás- és a gyülekezési szabadsággal, az egyenlő bánásmóddal, valamint nem érvényesülnek maradéktalanul a kisebbségek jogai. Ezenkívül kifogásokat fogalmazott meg a migránsok, illetve a menedékkérők jogaival kapcsolatban.

 

 

Magyarul tehát Sargentini mindenbe belekötött, ezek alapján pedig arra a következtetésre jutott, hogy Magyarországon sérülnek azok az alapvető értékek, amelyek az Európai Unió szerződésének kettes cikkelyében szerepelnek, és ha ez így van, akkor szerinte indokolt lenne a hetes cikk szerinti eljárás elindítása.

Ez továbbra is egy jelentéstervezet, akkor lesz belőle határozat, ha megszavazza az Európai Parlament is. Május közepéig lehet benyújtani módosító indítványokat, a szakbizottság várhatóan júniusban szavaz róla, és úgy tudni, szeptemberben kerül majd a plénum elé”

mondta a jelentésről az M1 brüsszeli tudósítója.

Szintén szerdai hír Brüsszelből, hogy az Európai Parlament költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT) is bírálatokat fogalmazott meg Magyarországgal szemben, amely szerint nem elég hatékony a források felhasználása.

Az üggyel kapcsolatban ifjabb Lomnici Zoltán az M1-en kijelentette:

közel-keleti vagy afrikai diktatúrák jellemzőit sorolja fel Judith Sargentini, ráadásul tételesen hazugság az összes megállapítása.”

Lomnici Zoltán hangsúlyozta: a V4-országoknak össze kell fogniuk ahhoz, hogy kivédjék az új irányt az Európai Unióban.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a jóváhagyott dokumentumot egyoldalú és elfogult „politikai pamfletnek” nevezte, amely „figyelmen kívül hagyja a tényeket, és számos csúsztatást, hibás adatot tartalmaz”.

A szavazással az eredeti előterjesztés további politikai vádakkal, és újabb, a politikai blöff kategóriájába tartozó kijelentésekkel, valamint elfogult és téves állításokkal egészült ki”

– fogalmazott Deutsch Tamás, aki szerint a hetes cikk szerinti eljárás kilátásába helyezése mögött az a szándék húzódik meg, hogy rávegyék a magyar kormányt a migrációval kapcsolatos álláspontjának megváltoztatására.

A kormány azonban továbbra is határozottan kiáll a magyar érdekek következetes képviselete mellett […], s megvédi az országot az illegális migrációtól”

– szögezte le.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

BRÉKING – Itt az új kormánynévsor

Lovas a Sajtóklubban beszélt a Fenyő-ügyhöz fűződő döbbenetes élményéről