in

Lovas a Sajtóklubban beszélt a Fenyő-ügyhöz fűződő döbbenetes élményéről

Ez nem semmi

Másfél évtizedes emlékét osztotta meg a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban Lovas István újságíró, a Sajtóklub rendszeres vendége. A publicista a műsorban felidézte, hogy valamikor a 2000-es évek elején-közepén találkozott a rendőrségen Marjai Judittal, Tasnádi Péter egykori feleségével, aki elárulta neki, hogy súlyos titkot őriz Fenyő János kivégzéséről.

Hétfő este az ECHO TV Sajtóklub című műsorában is szóba kerültek a Fenyő-gyilkosság legújabb fejleményei, miszerint egy héttel ezelőtt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) volt elnökét, Gyárfás Tamást. Az ex-úszóelnök terhére azt rója a rendőrség, hogy az alvilág egyik ura, Portik Tamás az ő megbízására ölette meg Jozef Roháccsal 1998-ban Fenyő János médiavállalkozót.

Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője elmondta, hogy most sikerül végre „patyolat tisztára mosni a szennyest”, mivel a 90-es években, a Horn-kormány idején a maffia és a politika teljesen összefonódott, ami az egész ország életét mérgezte. Hozzátette: ennek a borzalmas kornak az egyik végkifejlete volt, amikor Gyurcsány titkosszolgálati főnöke, Laborc Sándor 2008-ban arról tárgyalt Portik Tamással, hogy hogyan tudnak fideszes politikusokat lejáratni.

A műsorban Lovas István újságíró, a Magyar Idők munkatársa felidézte, hogy több mint tíz évvel ezelőtt, amikor a Sajtóklub ténykedése miatt Tasnádi körétől halálos fenyegetéseket kaptak, Bencsik Andrással, a Demokrata főszerkesztőjével együtt bementek a rendőrségre.

Amíg Bencsiket behívták tanúskodni, ő találkozott a rendőrség folyosóján Marjai Judittal, Tasnádi Péter volt feleségével – állította Lovas István, hangsúlyozva, hogy a hölgy elmondta neki, hogy egy boríték van nála, amiben az állt, ha vele bármi történik, akkor a következőket közli a rendőrséggel: a Fenyő-gyilkosság után csörgött az egyik telefonja Tasnádinak, aki felvette és közölte a hívóval (Gyárfás Tamással), hogy „még húsz millióval tartozol”.

Amire Lovas István utalt, az  egyébként a Fenyő-gyilkosság egyik mellékszála, amit a rendőrség azóta már tisztázott. Ennek lényege, hogy a nyomozati iratok szerint Gyárfás valóban megbízta Tasnádit Fenyő János megölésének megszervezésével, de a nehézfiú nem teljesítette a megbízást, „csupán” a vérdíjjal húzta le az egykori úszóelnököt.

Vezető kép: MTI

(forrás:pestisracok.hu)

Stabil agyhalál – Hazugságok alapján indítanák meg a hetes cikk szerinti eljárást Magyarország ellen

Kuncze és Lamperth is hallgat a Fenyő-gyilkosságról