in , ,

Soros-csicskákat képeznek ki vidéken százmilliókból!

Új irodákat nyit Soros hálózata Pécsen és Debrecenben is

Százmilliók vidéki civileknek

 

Vidéki terjeszkedésbe kezd a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, amely több száz millió forintot oszt szét dél-dunántúli és észak-alföldi civil kezdeményezések között. Egy pécsi alapítvány már kapott is 500 ezer dollárt (130 millió forint), amelyet pályázaton osztanak ki a térség civiljeinek, szervezetenként maximum 12 ezer dolláros (3 millió forint) összeghatárig.

Új programot indít a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány a dél-dunántúli és észak-alföldi régióban, ahol több százezer dollárt fognak szétosztani civil kezdeményezések között – erről Csontos Csaba, a Nyílt Társadalom Alapítvány közelmúltban kinevezett szóvivője beszélt az Abcug.hu internetes portálnak. A program részeként új irodák nyílnak Pécsen és Debrecenben is, ami összhangban van azzal, amit Orbán Viktor mondott még pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy a Soros-féle hálózat benevezett a magyar választási kampányba és előrevetítette: Magyarországon a spekuláns hálózata propagandát fog folytatni, megerősíti a civil szervezeteket, emberek százait és ezreit fizetni, a választás időpontjára úgynevezett civil központokat hozni létre az ország különböző részein, amelyek pontosan úgy működnek majd, ahogyan a kampányban a pártok szoktak.

A spekuláns alapítványa több százezer dollárt oszt szét

Fotó: MTI/EPA

A spekuláns alapítványa több százezer dollárt oszt szét

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szintén pénteken az M1 Aktuális csatornán úgy fogalmazott: ez egy választás előtt különösen veszélyes, hiszen külföldi pénzből támogatnának magyarországi szervezeteket azért, hogy befolyásolják a választások eredményét. Ismert, szombaton megjelent cikkünkben írtunk arról is, hogy az utóbbi években jelentős összeget fordított hálózatépítésére a Soros György támogatását élvező Társaság a Szabadságjogokért. A szervezet most arra szólította fel a civil aktivistáit, hogy vonják ellenőrzésük alá az önkormányzatokat és a kormányhivatalokat.

Csontos Csaba ehhez képest magasztos célokról beszélt a támogatásokkal kapcsolatban. – Felismertük, hogy mélyebbre kell menni a társadalmi gondok kezelésében, és nem lehet Budapestről megmondani, mire van szükség egy ormánsági faluban – mondta. Hozzátette: ezért megállapodtak egy pécsi és egy debreceni civil szervezettel, amelyek az elmúlt hónapokban felmérték, melyek a szegénységből adódó legnagyobb problémák a saját régiójukban.

A napokban ki is írják a pályázatokat lakhatási, oktatási, egészségügyi és mindenféle, szegénységgel kapcsolatos témákban. – Kisebb léptékű projekteket szeretnének támogatni, egyenként legfeljebb 12 ezer dollárral – hangsúlyozta.

Az emberség erejével elnevezésű pécsi alapítvány mintegy 500 ezer dollárt, körülbelül 130 millió forintot kapott – hangzott el az M1 szombat esti Híradójában. Nyirati András, az alapítvány elnöke elmondta: a pénzt a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére kapták. Azzal érvelt: törvényileg sem tehetik meg, hogy politikai tevékenységet folytassanak.

 

(magyaridok.hu)

 

Novák Előd csicskítja a Jobbikot – Magyar Idők: Novák Előd köpönyegforgatónak tartja a Jobbikot

Minden korábbit felülmúló részvétel a konzultáción – a libsik extrém sivalkodásba kezdtek