in , ,

SIKER! – ENSZ-javaslat: nem hangozhat el uniós álláspont a vitában

Magyar közbelépésre nem hangozhat el közös európai uniós álláspont az ENSZ migrációs csomagjáról szóló vita hétfői fordulójában, New Yorkban – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

A tárcavezető kifejtette: holnap kezdődik a második kormányközi fordulója az ENSZ globális migrációs csomagjáról szóló vitának New Yorkban. Az országcsoportokat követően a magyar külügyminiszter kap először szót a vitában, ahol ismerteti a kormány 12 pontos álláspontját, és világossá teszi, hogy Magyarország mindaddig ellenzi a csomagot, amíg a kormány valamennyi pontja bele nem kerül.

„AMÍG A GLOBÁLIS MIGRÁCIÓS KOMPAKTNAK AZ AZ ALAPVETÉSE, HOGY A MIGRÁCIÓ JÓ ÉS MEGÁLLÍTHATATLAN, ADDIG A „MAGYAR KORMÁNY SEMMILYEN MÓDON NEM AD SEMMIFAJTA TÁMOGATÁST” ANNAK ELFOGADÁSÁHOZ.”

Közölte: amíg a globális migrációs kompaktnak az az alapvetése, hogy a migráció jó és megállíthatatlan, addig a „magyar kormány semmilyen módon nem ad semmifajta támogatást” annak elfogadásához. Szijjártó Péter emlékeztetett: a hét során Brüsszelben komoly előzetes egyeztetések zajlottak, „újra megpróbálták lenyomni a torkunkon azt, hogy legyen közös európai uniós álláspont”.

Amikor az első kormányközi fordulója volt a vitának, dacára annak, hogy nem volt egyetértés a 28 uniós tagállam között, az EU delegációvezetője felszólalt, ezáltal megtévesztette a nemzetközi közösséget, mintha lenne közös uniós álláspont – idézte fel.

A külügyminiszter közölte: a héten a brüsszeli viták során az Európai Tanács jogi szolgálata Magyarország felvetésére világossá tette, hogy kizárólag akkor szólalhat fel az EU delegációvezetője vagy a soros elnökség, ha mind a 28 tagállam egységes akaratát tükröző álláspont van. Mivel ilyen nincs, hétfőn sem az EU delegációvezetője sem és a soros elnöksége sem szólalhat fel – mutatott rá.

A tárcavezető megjegyezte: arról még egyeztetések zajlanak, hogy a másik 27 tagállam nevében egyvalaki beszéljen-e, de európai uniós álláspont ezúttal a magyar közbelépésre nem hangozhat el.

(MTI-fidesz.hu)

(forrás:www.fidesz.hu)

Az iszlám térnyerése miatt aggódnak a bécsi iskolákban

Dezső András az indexnél egy aljas gazember