in ,

Az iszlám térnyerése miatt aggódnak a bécsi iskolákban

Egyre többen aggódnak az iszlám és a muszlim diákok növekvő befolyása miatt, a problémáról azonban ezidáig senki sem mert nyíltan beszélni.

 

Susanne Wiesinger, az osztrák főváros Favoriten nevezetű kerületében (itt készült az ominózus Lázár-videó) dolgozó tanárnő most megtörte a csendet. Egy interjúban őszintén és nyíltan beszélt az iskolákban tapasztalható problémákról és konfliktusokról.

Susanne Wiesinger

Az 53 éves Susanne Wiesinger szerint mostanra ott tartanak az iskolákban, hogy lehetetlen megoldani az osztálytermekben tapasztalható problémákat. A tanárnő szerint olyan nagy a különbség „az ő és a mi világunk” között, hogy azt már szinte lehetetlen áthidalni, a gyerekek ráadásul a német nyelvvel is hadilábon állnak.

A saría számos tanulóm számára minden bizonnyal magasabban áll”

– jelentette ki Wiesinger.

A tanárnő szerint a muzulmán szülők körében is egyre nagyobb mértékben tapasztalható az „oktatásellenes” hangulat. Gyakran előfordul például, hogy az ének és a zene, valamint a különféle táncoktatások vallási okokból elutasításra kerülnek a részükről. Wiesinger szerint mindez egyre inkább olyan irányba fejlődik, ami nem egészséges a társadalom számára.

A hivatalos statisztikák szerint az osztrák fővárosban már minden második diák migrációs háttérrel rendlelkezik. A vallási okokból motivált konfliktusok már az iskolai élet mindennapjait képezik. Annak ellenére, hogy mindezeket a politika és a média elszigetelt esetekként próbálja bemutatni, egyre többen figyelmeztetnek az oktatási rendszer összeomlására.

(forrás: Bertha László, 888.hu)

Közel 20 év után a migránsok miatt kellett hazajönnie egy magyar édesanyának Németországból

SIKER! – ENSZ-javaslat: nem hangozhat el uniós álláspont a vitában