in , ,

Semjén válasza a hazaáruló Momentumnak – Semjén Zsolt: Az etnikai alapú magyar pártokat kell támogatni a szomszédos államokban

A Magyar Állandó Értekezlet (Máért) újra hitet tett saját statútuma mellett

A Magyar Állandó Értekezlet (Máért) újra hitet tett saját statútuma mellett, azaz, hogy a testület az etnikai alapú magyar pártok szövetsége és tanácskozási fóruma – mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, nemzetiségekért és egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) pénteki budapesti plenáris ülése utáni sajtótájékoztatón. Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár bejelentette: 2020-ban a kormány által meghirdetett tematikus év az erős magyar nemzeti közösségek éve lesz.

A kormányfő helyettese kiemelte: teljes konszenzussal zárult a Máért ülése, beleértve az összes határon túli magyar pártot és az ellenzéki pártokat, kivéve a Demokratikus Koalíciót, aminek képviselője – bár meghívták – nem jelent meg. Ez utóbbit elég botrányosnak tartotta.

Hozzátette: teljes volt az egyetértés abban, hogy a külhoni magyarságnak jár az állampolgárság és ezzel együtt a szavazati jog, valamint az európai normáknak megfelelő autonómia.

 

Potápi Árpád János az MTI kérdésére elmondta: az erős magyar közösségek éve programot a külhoni magyar szervezetekkel együtt kívánják megvalósítani, kapcsolódva a magyar Országgyűlés által elfogadott nemzeti összetartozás éve programhoz.

(magyarnemzet.hu)

Oszd meg másokkal is!

Magyarország GDP-je első helyen Európában! Ötszázalékos növekedéssel szárnyal a hazai gazdaság

Köszi, Kamu Geri! – A HÉV-felújítás is bukik, ha nem lesz vb-rendezés