in ,

Köszi, Kamu Geri! – A HÉV-felújítás is bukik, ha nem lesz vb-rendezés

Csepel kormánypárti önkormányzata és a kerület sportegyesületei kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések mellett

Csepel kormánypárti önkormányzata és a kerület sportegyesületei kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések mellett. Borbély Lénárd (Fidesz–KDNP) polgármester szerint nemcsak egy sportberuházás, hanem a régóta szükséges városfejlesztés is veszélybe került az ellenzéki főpolgármester elutasító magatartása miatt.

Arra kérem Karácsony Gergelyt, hogy ne alkalmazzon kettős mércét, ha az egyik budapesti kerületben támogat sportfejlesztést, akkor más kerületekben is támogasson ilyeneket – mondta Borbély Lénárd, Csepel polgármestere (képünkön) a kerületet is érintő 2023-as atlétikai vb kapcsán tartott tegnapi sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus emlékeztetett: Karácsony Gergely főpolgármester megválasztása előtt azt mondta, semmilyen sportfejlesztést nem fog engedni Budapesten, ennek ellenére az MSZP-s vezetésű Kispest stadionjának megépítését támogatja. Borbély Lénárd közölte: a IX. kerületi atlétikai központ mellett 72 hektár új közparkot is létrehoznának, amiből közel 60 hektár Csepelen valósulna meg. Emellett három biciklis- és gyalogoshíd is épülne a csepeli Duna-ágak felett. Elmondta: a vb miatt Csepelen szabadtéri edzőpályák, fedett atlétikai csarnok, extrém sportpálya, nemzetközi evezőspálya és új evezősklubház is épülne, és megtörténne a Kis-Duna rendbetétele is.

 

Arra is kitért, hogy a csepeli HÉV felújítása 2020 júniusában kezdődhet, de a vb-rendezés miatt prioritást élvező fejlesztés elmarad, ha lefújják a nemzetközi sporteseményt. Hozzátette: hétfő délutánra rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze, ahol a kiemelt kormányzati beruházások központjának munkatársai beszámolnak majd a tervezett fejlesztésekről.

A Magyar Nemzet kérdésére Borbély Lénárd polgármester elmondta, hogy sem vele, sem a szintén érintett Ferencváros vezetésével nem kezdeményezett tárgyalást a 2023-as vb kapcsán Karácsony Gergely főpolgármester. Hozzátette: a tervezett beruházásban a Baranyi Krisztina vezette IX. kerület is érintett, számos, a csepelinél is nagyobb fejlesztés valósulna meg Ferencvárosban. Az érintett önkormányzatokkal eddig csak a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja folytatott egyeztetést. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap azt mondta, hogy november végéig várják Karácsony Gergely döntését.

(Baranyai Gábor, magyarnemzet.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Semjén válasza a hazaáruló Momentumnak – Semjén Zsolt: Az etnikai alapú magyar pártokat kell támogatni a szomszédos államokban

A nap képe – Kegyetlen szar lehet ma liberálisnak lenni