in , ,

Salvini keményen beszólt: Macronnak vagy a száját kéne befognia, vagy a francia határokat megnyitnia

Keményen nekiment az olasz belügyminiszter a bevándorláspárti francia elnöknek

Ahogy az ma már nyilvánvaló, Matteo Salvini és Emmanuel Macron két teljesen ellentétes álláspontot képvisel a politikában. Előbbi meg akarja állítani a bevándorlást, míg utóbbi inkább még több migránst hívna Európába, és a folyamat közben a nemzetállamokat is elpusztítaná.

A francia elnök nem is rejtette véka alá azt a véleményét, hogy ő Orbán Viktor és Salvini ellenfele, így az olasz belügyminiszter válaszára sem kellett sokat várni.

Fotó: AFP

A 2017-es év elejétől egészen napjainkig Macron 48 000 migráns belépését utasította el Franciaországból. Ez lenne az a befogadó és kölcsönös segítséget nyújtó Európa, amiről Macronék egyfolytában hadoválnak?”

– tette fel a kérdést Facebook-posztjában az olasz politikus, majd így folytatta:

ha egyszer már úgy is szeret másokat kioktatni, szeretném megkérni a képmutató francia elnököt, hogy nyissa meg a határait és vegye át a migránsokat, ahogy azt korábban ígérte. Olaszország ugyanis többet nem lesz Európa migránstábora, lejárt az embercsempészek ideje.”

A francia és olasz fél közti elmérgesedett viszony már régóta megbújt a felszín alatt. Macron ugyanis már korábban is azt nyilatkozta, hogy az Európába irányuló bevándorlási hullám mérete csökkent az utóbbi évekhez képest. Salvini akkor azt mondta, országába 650 ezer bevándorló érkezett tengeri úton az elmúlt négy évben, 430 ezer menedékkérelmet nyújtottak be, és mintegy 170 ezer “állítólagos menekültnek” adnak otthont, ami már mintegy 5 milliárd euróba került.

A francia elnök már akkor is úgy beszélt a bevándorlási hullám állítólagos csökkenéséről, hogy a francia határról egyszerűen mindenkit visszafordítottak Olaszország felé. Luigi Di Maio szerint ezzel Franciaország csak súlyosbította az olaszországi helyzetet.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Botkaleváltó szövetség alakult – Mindenki Szegedért Mozgalom néven egy új Botka-ellenes erő jött létre Szegeden

Simicska szánkója (videó)