in ,

Salvini keményen beleállt: a migránsokat táborokba zárják, majd hazatoloncolják

Teljesen lezárt táborokban akarja elhelyezni a kiutasítandó bevándorlókat Matteo Salvini olasz belügyminiszter

Teljesen lezárt táborokban akarja elhelyezni a kiutasítandó bevándorlókat Matteo Salvini olasz belügyminiszter, és a tengeren migránsokat civil szervezetekkel szemben szigorításra utalt Danilo Toninelli, a kormányzó Öt Csillag Mozgalom politikusa is.

Milánói pillanatkép. Reggeltől estig az utcán randalíroznak...
Milánói pillanatkép. Reggeltől estig az utcán randalíroznak…

Matteo Salvini „kitoloncolási központokról” beszélt, és nem pontosította, hogy kizárólag az illegális bevándorlókra gondol-e.

„Az emberek nem akarják többet látni, hogy a bevándorlók reggel 8 órakor elhagyják a tábort, este tízkor térnek vissza, és napközben senki sem tudja, mit csinálnak, csak randalíroznak”

– idézte az olasz sajtó Matteo Salvinit. A Liga – a másik kormánypárt – vezetője hozzátette, hogy a párt által vezetett tartományok elnökei „alig várják”, hogy zárt táborok működjenek.

Az eddigi gyakorlat szerint Olaszországban a menedékkérők, az illegális bevándorlók és a már kiutasításra ítélt személyek egy részét is táborokban helyezték el, gyakran ugyanabban, amelyeket napközben szabadon elhagyhatnak. Másokat – főleg menedékkérelmük elbírálására váró bevándorlókat – eddig szállodákban helyezték el:

„Elfogadhatatlan, hogy semmit téve szállodákban, tévénézéssel töltsék az idejüket.” 

-mondta Salvini.

Ők nem fizetővendégek a Hotelben
Ők nem fizetővendégek a Hotelben

Salvini, aki hétfő óta belügyminiszter, elmondta, az Itáliában jogtalanul tartózkodó bevándorlók kiutasítása érdekében felül akarja vizsgálni a Tunéziával és Líbiával korábban kötött kétoldalú kitoloncolási megállapodásokat. Bejelentette, hogy a következő napokban elsőként Tunézia belügyminiszterével akar találkozni. Matteo Salvini vasárnap úgy nyilatkozott, hogy Tunézia „bűnözőket exportál” Olaszországba.

Az olasz belügyminiszter azt is bejelentette, hogy a nyáron biztonságossá akarja tenni az olasz tengerparti strandokat a mindenféle használati cikket árusító bevándorlók kizárásával.

Olasz sajtóértesülések szerint az új római kormány az olaszországi kikötők lezárását mérlegeli a civil szervezetek Földközi-tengeren tevékenykedő hajói előtt. Ezt már a korábbi balközép olasz kormány is be akarta vezetni, de a nemzetközi konvenciók megsértésétől tartva végül is a tavaly nyáron bevezetett magatartási kódexszel szabályozta a szervezetek munkáját.

A migránskat mentő civilek, valójában az embercsempász bandákat segítik
A migránskat mentő civilek, valójában az embercsempász bandákat segítik

Ezzel kapcsolatban Danilo Toninelli infrastrukturális miniszter, az M5S politikusa úgy nyilatkozott:

„a tengeren hatályos mentési jog mellett a biztonsághoz való jog is létezik”. 

Az Il Messaggero római napilap szerint az M5S-Liga kormányt Ausztrália szigorú migrációs politikája vonzza. A kormány el akarja kerülni, hogy Dél-Olaszország hatalmas „menekülttáborrá” változzon, ezért minél gyorsabb intézkedéseken dolgozik az Afrikából induló migránsok és a migránsokat segítő civil szervezetek leállítására.

Matteo Salvini többször is „innovatív” migrációs politikáról beszélt, ez az Il Messaggero szerint ahhoz kötődhet, amit információk szerint az EU-soros elnökeként Ausztria készül bemutatni.

(forrás:windofchange.blogstar.hu)

Lovas István – Tommy Robinson és a Koránra esküt tett brit belügyminiszter

Törcsi Péter: Példátlan döntést hozott az Alkotmánybíróság, amikor felfüggesztette a felsőoktatási- és a civiltörvény miatt indított alkotmányossági vizsgálatát