in

Törcsi Péter: Példátlan döntést hozott az Alkotmánybíróság, amikor felfüggesztette a felsőoktatási- és a civiltörvény miatt indított alkotmányossági vizsgálatát

Botrány van kibontakozóban

Példátlan döntést hozott az Alkotmánybíróság, amikor felfüggesztette a felsőoktatási- és a civiltörvény miatt indított alkotmányossági vizsgálatát – jelentette ki Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója Napi aktuális című műsorunkban. Az alkotmányjogász szerint politikailag motivált döntés születhet az Európai Bíróságon az említett törvények ügyében. 
Az elemző szerint elképzelhető, hogy egyfajta „kollektív bölcsesség” indította a bírákat arra, hogy bevárják ezeket a döntését. Ha elmarasztaló ítélet születik a luxemburgi bíróságon, akkor tudják majd tompítani azokat a politikai jellegű támadásokat, amit az ítéletben megfogalmaznak a bírák.
Az Alkotmánybíróságnak egyáltalán nem kéne foglalkoznia azzal, hogy az EU bírósága tesz-e megjegyzést a törvény alkotmányossági szempontjaira, mert alkotmányossági szempontból csak a magyar Alkotmánybíróság vizsgálhat egy Magyarországon elfogadott törvényt
– jelentette ki a kutatási igazgató.

Hozzátette: még az is lehet, hogy egy Magyarországon alkotmányellenes törvény az EU jogrendje szempontjából összeegyeztethető, de természetesen ennek a fordítottja is előfordulhat.
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális

(forrás:www.echotv.hu)

Salvini keményen beleállt: a migránsokat táborokba zárják, majd hazatoloncolják

JOBBIKOS VÉGJÁTÉK – Novák Előd: pártszakadás lesz, ha Toroczkait kizárják