in ,

Salvini: aki kuplerájt csinálni jön ide, az mehet haza

Matteo Salvini, az olasz jobboldali Liga vezetője szerint ideje munkába fogni a migránsok tekintetében.

Matteo Salvini, az olasz jobboldali Liga vezetője szerint ideje munkába fogni a migránsok tekintetében.

Matteo Salvini, az olasz jobboldali Liga vezetője arra kérte csütörtökön Giuseppe Conte új miniszterelnököt, hogy fordítson kiemelt figyelmet arra az ötmilliárd euróra, amelyet a költségvetésben az országban lévő migránsok támogatására különítettek el. A leendő belügyminiszter egy, a támogatói előtt mondott beszédben a svájci határhoz közel eső Sondrióban jelentette ki: ezt az összeget jelentősen megvágná, mert kicsit soknak érzi.

Olaszország kapui nyitva állnak a rendes emberek előtt, ám azok, akik kuplerájt csinálni jönnek ide, és azt gondolják, hogy életük végéig eltartathatják magukat, egy útra szóló jegyet kapnak haza”

– foglalta össze elképzeléseit a jobboldali Liga vezetője.

Fotó: AFP

Az euroszkeptikus Öt Csillag Mozgalom és a Liga kormányzásáról Salvini azt mondta: nem ígér csodákat, de azt szeretné, ha pár hónap múlva “egy kicsit kevesebb adó, egy kicsit több biztonság, egy kicsit több munkahely és egy kicsit kevesebb illegális bevándorló” lenne Olaszországban. Mint mondta: Olaszország a világ legszebb országa, s az olaszoknak semmi okuk, hogy a németekre, a franciákra vagy a luxemburgiakra irigykedjenek.

Udvariasan, de határozottan mondom, már elegem van azokból a kormányokból, akik a markukat tartva mentek Brüsszelbe, hogy Olaszországnak is jusson egy kis falat. Senki sem engedheti meg magának, hogy tolvajnak, hazugnak, ingyenélő semmirekellőknek, élősködőknek állítson be minket”

– idézi Salvini szavait az MTI.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szopóágon az RTL KLUB! – Többen nézik a Tényeket, mint az RTL híradóját + mindenszo.hu kommentár

SVÉDORSZÁG – Tönkrevágják a bevándorlók a gazdaságot