in

Sajtóklub: Orbán Viktor gáláns ajánlatot tett a Kárpát-medence újjáépítésére

Orbán Viktor nagyon bátor és meghökkentően őszinte

Orbán Viktor nagyon bátor és meghökkentően őszinte – hangzott el az ECHO TV Sajtóklub című műsorában arra reagálva, hogy a miniszterelnök Tusnádfürdőn kijelentette: véget ért a száz év magyar magány korszaka, Magyarország újra erős, elszánt, van pénze és vannak erőforrásai. A kormányfő szerint Magyarország bebizonyította szomszédjainak, hogy „aki a magyarokkal együttműködik, az jól jár, itt a pillanat, hogy újra felépítsük a Kárpát-medencét”. Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal arra mutatott rá, hogy a nemzetállamok összefogásával még többet lehetne alkotni, a térség még erősebb lehetne. 

 

Stefka István, a PestiSrácok lapigazgatója arra hívta fel a figyelmet, nem szabad elfelejteni az Osztrák-Magyar Monarchia – számos hibája ellenére – aranykorral is büszkélkedhet. Meglátása szerint most az volt zseniális Orbán Viktorban, hogy nemzetállami összefogást szorgalmazott, hiszen azáltal a térség még nagyobb súlyt képviselhetne, még erősebb lehetne.
Stefka István hazugságnak nevezte azt az ellenzéki kritikát miszerint miniszterelnök egy keleties Közép-Európában gondolkodik és elhanyagolja Magyarországot.
Pontosan ezzel erősíti meg Magyarországot

– szögezte le.

Szarvas Szilveszter, a PestSrácok.hu főszerkesztő-helyettese is úgy látja, épp itt az ideje annak, hogy újjáépítsük a Kárpát-medencét és ennek a folyamatnak Magyarország kell, hogy az élére álljon. Hozzátette: az tisztán látszik, hogy ebbe a gondolatba a magyar ellenzéki sajtó már beleremegett, és ezzel a mondattal egyszerűen nem tudnak mit kezdeni, félnek ettől a mondattól, aggódnak emiatt. Tisztán látszik az írásaikban is, hogy nem tudnak mit kezdeni a határon túli magyarokkal nem tudnak nemzetben gondolkodni.

Amiatt jajonganak és siránkoznak, hogy Orbán Viktor megint micsoda tüzes beszédet mondott, és hogy veszi ehhez a bátorságot? Pedig, valóban egy gáláns ajánlat ez a Kárpát-medence újjáépítésére. A szomszédos országokkal össze kellene fogni, bár látjuk, hogy a románok már hadat üzentek Orbán Viktornak és kikérték maguknak a szavait, pedig, ha a románoknak van egy csöpp eszük, akkor ők is felismerik ennek a fontosságát

– mutatott rá Szarvas Szilveszter.

A teljes adás:

ECHO TV – A nemzet hangja – Sajtóklub

 

(forrás:www.echotv.hu)

OSTOBA – Félő, hogy Vágó István meghibbant! – Szerinte a 150 év török hódoltság jó volt a magyaroknak

Az olaszoknak nagy bejön a bevándorlásellenes kormányuk