in

Ronaldo – Spanyolország: 3-3

Elkezdődött a világbajnokság

Elkezdődött a világbajnokság: Portugália és Spanyolország egészen elképesztő színvonalú rangadót játszott. Cristiano Ronaldo kétszer is vezetést szerzett, majd a legvégén megmentett egy pontot Portugáliának. Ez az a meccs, ami mindent elárult arról, miért is szeretjük és nézzük ezt a játékot.

Profizmus – ezzel az egy szóval lehet jellemezni a spanyol válogatottat. Bár pár napja elküldték a csapat szövetségi kapitányát, ez egyáltalán nem látszott meg az együttes teljesítményen. Sőt. Kétszer vezettek a portugálok, de minkétszer felálltak a spanyolok. Ennél többet nem tud mutatni egyetlen kollektíva sem.

 

Aki látta, annak nem kell leírni: zseniális meccset, az utóbbi évek egyik legszínvonalasabb válogatott mérkőzését játszotta le Portugália és Spanyolország a világbajnokság B csoportjának rangadóján.

Portugália az elején nagyon bekezdett, benyomta az esélyesebb spanyolokat, C. Ronaldo meghúzta a szélen, amikor realos csapattársa, Nacho teljesen feleslegesen buktatta. Könnyű síppal befújt, de megadható büntető volt: a tizenegyest be is vágta a portugálok világklasszisa.

A spanyolok ezután átvették a kezdeményezést, türelmesen, saját játékukat mutatva futballoztak, és ez hamar meghozta az eredményt: Costa a tizenhatos vonalánál átvett egy labdát, és hihetetlen higgadt cselek után egyenlített (1–1). Hatalmas gól, óriási egyéni teljesítmény volt. Spanyolország ezután megszerezhette volna a vezetést, de a félidő hajrája Ronaldóról és a spanyol kapusról szólt. Utóbbi, a világ legjobbjának nevezett De Gea óriásit potyázott, és gyakorlatilag bevédte a Real csatárának középre tartó lövését.

A szünet után Spanyolország rettenetesen felpörgött, beszorította az ellenfelet, és egy gyönyörű támadás után Costa egyenlített (2–2). Továbbra is hihetetlenül magas színvonalú volt a mérkőzés, minden pillanaton éreztük, hogy a világ legjobb válogatottjai közül látunk kettőt, amelyek odatették magukat, mintha egy negyeddöntőt játszanának.

Ekkor jött a meccs gólja, a spanyolok szépen építkeztek, és bár a támadás megakadt, Nacho kapásból egészen elképesztően nagy gólt lőtt (3–2). Ha kritizálták is a tizenegyesért, ezzel a villanással jóvátette.

Az utolsó szó C. Ronaldóé volt. A hajrában véleményes szabadrúgáshoz jutott, de nem véleményesen vágta be: gyönyörű góljával Portugália kiegyenlített, és 3–3-mal zárult a vébé legjobb meccse.

 

Fotó: MTI

(forrás:pestisracok.hu)

NA VÉGRE! – Ausztria a Balkánon zárná táborokba a migránsokat

NAGYON JÓ ÖTLET! – Az Aranycsapat emléknapja lehet november 25.