in ,

NA VÉGRE! – Ausztria a Balkánon zárná táborokba a migránsokat

Emlékszünk még azokra az időkre, amikor bécsi kisnyugdíjasok saját autóikkal jöttek fel Budapestre, hogy kimentsék a magyarok karmai közül ezeket a drága jó migránsokat?

Emlékszünk még azokra az időkre, amikor bécsi kisnyugdíjasok saját autóikkal jöttek fel Budapestre, hogy kimentsék a magyarok karmai közül ezeket a drága jó migránsokat? Bizonyára nem. Ugyanis ez 2015-ben történt, azóta pedig az osztrákoknak is megjött a józan eszük, sőt még kerítést is építettek. Most egy újabb tervvel álltak elő.

A szárnyas kapuk népe az elmúlt három évben óriási változáson ment át. Kezdetben fasisztázták a magyar kormányt, amiért az védte a határait, majd ők is építettek egy kerítést, miközben „elcsalták” az államfőválasztást, szerencsére egy évre rá a nép mégis egy kőjobbos kormányt bízott meg az ország vezetésével. Azóta pedig pörögnek az események a sógoréknál.

Sajtóinformációk szerint az osztrák kormány már tárgyalásokat folytat Szerbiával, Albániával, Macedóniával és Koszovóval olyan táborokról, ahol az Ausztriában elutasított, a balkáni útvonalon keresztül érkezett menedékkérőket helyeznék el.

A kitoloncolásukra váró embereket egy „kevésbé vonzó országban” helyeznék el átmenetileg – fogalmaz az újság. A Die Presse megjegyezte, egyelőre nem világos, hogy a balkáni államokban létrehozandó táborok milyen befogadóképességgel rendelkeznek majd.

Osztrák katonák építik a kerítést.

Fotó: AFP

A Nyugat józanságának halvány szikrájáról  eddig Dánia és Hollandia tett tanúságtételt, ők is támogatják az elképzelést.

A lap szerint a kitoloncolásoknál a Frontex segítségét vennék igénybe, ehhez viszont az uniós határ- és partvédelmi ügynökség mandátumának kiterjesztése volna szükséges. A Frontex emellett a jövőben a Földközi-tengeren kimentett embereket “postafordultával” visszaszállítaná Észak-Afrikába. Az újság értesülései szerint Olaszországtól eltérően Sebastian Kurz osztrák kancellár nem akarja, hogy az észak-afrikai gyűjtőtáborokban menedékkérelmeket lehessen beterjeszteni, mivel migránsokat vonzó szívóhatástól tart.

Salvinit júliusban Bécsbe várják

Sebastian Kurz Horst Seehofer német belügyminiszterrel közös szerdai sajtótájékoztatóján Berlinben kiemelte, hogy létre kell hozni az „illegális migráció ellen harcolni akarók tengelyét”. A Die Presse ezzel összefüggésben arról ír, hogy ebben Ausztria szövetségesei az új olasz kormány mellett, a visegrádi államok, Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország. „De odatartozónak vallja magát a német szövetségei kormány bajor része is” – tette hozzá a lap Seehofer pártjára, a bajor Keresztényszociális Unióra (CSU) utalva.

Fotó: AFP

Die Presse szerint a tengely hajtóereje Olaszországban az új belügyminiszter, Matteo Salvini, a kormányzó bevándorlásellenes Liga vezetője. Salvini jövő hét szerdán Herbert Kickl osztrák belügyminisztert fogadja Rómában. Salvinit pedig júliusban várják Bécsbe.

Macronék nem támogatják az elképzelést

Az osztrák lap szerint ugyanakkor a francia kormány nem támogatja az unió határain kívül létesítendő táborok elképzelését. „Ez nem humánus, jogilag pedig elfogadhatatlan. Nem lehet a Balkánon harmadik államokat arra felhasználni, hogy az EU számára menekülttáborokat hozzanak létre bennük” – közölte a francia elnöki hivatal korábban a Die Pressével.

(forrás: Oláh Gellért, 888.hu)

A PÁPA MEGBUGGYANT – Ferenc pápa szerint a migránsok folyamatos védelemre szorulnak

Ronaldo – Spanyolország: 3-3