in , ,

Róna Péter már megint hülye: szerinte hazánk nagyobbik fele „a nyomor felé halad”, jelentős része pedig „már most nyomorban él”

Hol él ez???

Megint előmászott a sztárközgazdász, a baloldal kedvence. Vannak ilyen okosok, akiket időről időre előhúz a baloldal, amolyan Jolly Jokerek, akiket hol a HVG, hol a 24.hu, hol a 444, hol a LATEX Telex előhúz a zsákjából és megmondják a tutit és hogy mi magyarok, meg a kormányunk milyen nagy szar.

 

Na, nézzük Róna Péter mit okádott ki magából:

  1. Róna Péter a KlikkTV-nek adott interjúban rossz döntésnek minősítette a kamatstop meghosszabbítását.
  2. A Magyar Nemzeti Bankon ott a felelősség, hogy csináljon valamit az inflációval, miközben a kormány a Nemzeti Bank kezéből kiveszi az eszközt, amelynek segítségével hatékonyan tudná kezelni az inflációt
  3. A közgazdász negatívan látja a jövőt, szerinte az infláció be fog ragadni, és a kamatstop csak bebetonozza a forint gyengeségét.
  4. Nem lesz hat százalék alatti infláció Magyarországon az előrelátható években, hanem lehet, hogy annál jóval magasabb lesz az infláció.”
  5. A közgazdász szerint Magyarország az elszegényedés útjára lépett. „Az ország nagyobb fele nyomor felé halad, és jelentős része már nyomorban él. Itt az ország elszegényedéséről van szó, kivéve azt a felső húszezret” – mondta Róna Péter.

 

Estébé, estébé, van tovább is, de felesleges. Szóval minden szar, mert Orbán-kormány van. Bezzeg ha ő lenne az egyik miniszter, máris jól nézne ki az a 12%-os munkanélküliség és a 85%-os GDP arányos államadósság, a 13. havi nyugdíj elvétele és egy havi bér elvétele az emberektől. Jól mutatnának a kórházbezárások és az is, hogy anno több száz iskolát is bezártak, amikor Róna elvtárs elvtársai kormányoztak.

Szóval így tessék kezelni Róna elvti mondandóját. Osszuk el 18-cal, de még akkor is messze vagyunk a valóságtól.

 

A nyomorról meg annyit: hazánkban a mélyszegények „kitettsége” 2010-re 20% felett volt, olyan 24%-os volt Magyarországon a mélyszegénység rátája. Ez a mutató 2020 utánra 10% alá esett, 9% körülire. Akkor mi is a helyzet a mélyszegénységgel?

Erről ennyit.

 

Függöny.

 

 

mindenszo.hu

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

A baj csak az, hogy ezek a Cseh Katalin- és Parászka Boróka-félék valójában Trianonokat és kommunista hatalomátvételeket készítenek elő

Önök szerint mit üzent a Budapestieknek a főpolgámester advent első vasárnapján???? Nem lesz nehéz kitalálni….