in , ,

Rod Dreher a magyarokról: Orbán Viktor Magyarországot védi, nem Ukrajnát

Eléggé szembeszökött nekem Zelenszkij hálátlansága

„Látom, hogy az interneten terjedőben van a videófelvétel, amelyen Zelenszkij az Európa Tanács ülésén külön kitér Magyarországra és Orbán Viktorra az Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt. 

Értem – de azért eléggé szembeszökött nekem a hálátlanság. Magyarország Ukrajna szomszédságában van, gyakorlatilag a frontvonalon, és több százezer ukrán menekültet fogadott be az ország. A magyarok nagyon helyesen kimondták: könnyen különbséget lehet tenni valódi menekült és menedékkérelemért folyamodó migráns között. Orbán kormánya támogatta az Oroszország elleni uniós szankciókat, pedig meg is vétózhatta volna azokat. Az inváziót is elítélték. Zelenszkij mégis számon kéri Orbánon, hogy miért Magyarországgal foglalkozik, és nem Ukrajnával.

A helyzet az, hogy Magyarország energiahordozóinak 80 százaléka Oroszországból érkezik. Nyolcvan százalék! Orbán nem akarja, hogy emberei halálra fagyjanak a télen. Magyarország nem egy gazdag ország, és nem is annyira felkészült arra, hogy a háború okozta súlyos következményeket olyan jól viselje, mint némely nyugat-európai ország. Orbán Viktornak a magyar emberek felé kell megfelelnie, nem pedig Volodimir Zelenszkijnek. Arról nem is beszélve, hogy ha hiány lesz élelemben, és áramszünetek lesznek, akkor meglátjuk, mennyire fognak kitartani az uniós politikusok az Oroszországot sújtó szankciók mellett. Ugyanez vonatkozik az Egyesült Államokra is.”

 

mandiner.hu

 

 

Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Agyhalál – Sean Penn beolvasztja az Oscar-díjait, ha Zelenszkij nem beszélhet az idei Oscar-gálán

      Az elhülyült Feriné szerint el vagyunk szigetelve – Úgy “el vagyunk szigetelve”, hogy a NATO is a magyar álláspontot képviseli