in ,

Rengeteg a látogató a Parlamentnél! – Mintegy ötezren nézték meg a Szent Koronát

Jó ezt olvasni!

Mintegy ötezren nézték meg a koronát

Ezrek látogattak szombaton az Országházba, ahol az évforduló tiszteletére nyílt napot tartottak. Bárki ingyen megtekinthette a Szent Koronát. Még zárás előtt nem sokkal is hosszú sorok kígyóztak a Parlament előtt.

Már nyitás előtt megtelt a Kossuth tér, több százan várakoztak reggel arra, hogy bejussanak a Parlamentbe. Az Országházhoz egész nap megállás nélkül érkeztek a látogatók. Voltak, akik órákat vártak a bejutásra. A tavaszias időben azonban a sorban állás szinte senki sem zavart. A bejutás után pedig rögtön előkerültek a mobiltelefonok és a fényképezőgépek. A legtöbben azt mondták, lenyűgözte őket a látvány.

 

Szombaton a Szent Korona hazatérésének negyvenedik évfordulója alkalmából tartottak nyílt napot az Országházban. A látogatók először a díszlépcsőt tekinthették meg, amit a hétköznapokban csak ritkán használnak, és sokan voltak kíváncsiak a 27 méter belmagasságú kupolacsarnokra is. A legtöbben azonban a Szent Korona és a koronázási jelvények miatt érkeztek.

Rengeteg család is Budapestre utazott az ország minden részéből. Voltak, akik több száz kilométert tettek meg azért, hogy megnézhessék az ereklyéket.

Egys másik társaság pedig Portugáliából érkezett. Azt mondták, a budapesti látogatásuk során mindenképp meg akarták nézni a Parlamentet is, így ez az évforduló remek alkalmat nyújtott erre.

A parlamenti nyílt nap délután 3 óráig tartott. Azt, hogy hatalmas volt az érdeklődés, jól mutatta, hogy még zárás előtt nem sokkal is hosszú sorok kígyóztak az épület bejárata előtt. Az Országházba napközben mintegy ötezer látogató érkezett.
(hirado.hu)

Még mindig nem stadion: Megduplázza 120 éves iskolaépületének területét Hódmezővásárhely

Lát itt valaki stadiont? – Így kezdődhet el a vasútfejlesztés a Balaton északi partján