in , ,

„Remek” – Szijjártó: kiapadhatatlan az afrikai migránstenger

Az illegális bevándorlás kimeríthetetlen utánpótlással rendelkezik Afrikában, és az ezt bátorító, biztató uniós, brüsszeli politika teljes zsákutca, amely veszélyezteti Európa biztonságát.

Szijjártó: kiapadhatatlan az afrikai migránstenger

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Abidjanból – ahol az EU-Afrika csúcson képviseli a magyar kormányt – adott interjút a távirati irodának.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A miniszter így foglalta össze a találkozókon történteket:

Az elhangzottak alapján helyesnek bizonyulnak azok az előrejelzések, melyek szerint Afrika felől egyre növekedni fog a migrációs nyomás Európára; több országot terrorista tevékenység destabilizál, sok ország küzd gazdasági kihívásokkal, a nemzetközi műveletek miatt visszaszoruló terrorszervezetek pedig egyre elkeseredettebb harcot folytatnak.

Mindezek miatt sajnos világos, hogy az elkövetkező időszakban növekedni fog a migrációs nyomás Európára”

– vélekedett Szijjártó Péter, rámutatva, hogy már most 400 ezer ember torlódott fel Líbiában, és Afrika lakossága a jelenlegi 1,2 milliárdról a duplájára emelkedik 2050-re.

Fotó: AFP

Kiemelte: bebizonyosodott, hogy nagyon veszélyes az a fajta politika, mely a demográfiai és munkaerő-piaci kihívásokra adandó legjobb európai válaszként tekint a migrációra.

Mint fogalmazott:

Egy-egy ilyen biztató, bátorító mondat afrikai bevándorlók ezreinek, százezreinek a megindulását okozhatja Európa irányába.”

Szijjártó az EU-csúcson leszögezte: megérti, hogy egyes országok bevándorlóországokká akarnak válni, de Magyarország köszöni, nem kér ebből. Ezért a magyar kormány ellenez minden olyan döntést, amely akár az afrikai, akár más irányú migrációt bátoríthat.

 

(Nagy Gábor, 888.hu)

Ez azzzzzzz! – Végső búcsú a Nap TV-től: porba hullt a bulvár-pravda utolsó emléke (PS-videó+galéria)

Kétoldali stabil agyhalál – Ott bukott meg az összefogás, ahol kitalálták: a Belvárosban