in ,

Ez azzzzzzz! – Végső búcsú a Nap TV-től: porba hullt a bulvár-pravda utolsó emléke (PS-videó+galéria)

Egy libsi szimbólum porba hullt

Megtörtént a médiarendszerváltás a Nap TV logóját leszerelték az Echo TV új székháznáról.2017.11.30. Fotó: Horváth Péter Gyula

Elnevezésével szemben a Nap TV nem a világosságot, hanem a sötétséget képviselte, és általa mutatkozott be először a rendszerváltás utáni balliberális médiaterror – nyilatkozta Stefka István azzal kapcsolatban, hogy csütörtök reggel eltávolították a Forró-Havas-Aczél triumvirátus által fémjelzett televízió emblémáját az épület homlokzatáról. Az egykori balliberális sasfészket nemrégiben birtokba vevő Echo TV vezérigazgató-helyettese, Szikszai Péter szerint némi elégtételt nyújt, hogy az egykori bulvár-pravda jellegű műsor utolsó emléke is porba hullt.


Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtök reggel rég várt médiatörténeti és történelmi pillanatot rögzíthetett a PestiSrácok.hu, mivel eltávolították a Nap TV emblémáját Gyárfás Tamás egykori főhadiszállásának, az Angol utca 65. alatt álló egykori Nap TV homlokzatáról. A Forró-Havas-Aczél triumvirátus által uralt televízió emblémájának “porba hullásával” végre befejeződhet a média-rendszerváltás.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

A megújuló Echo TV a Gyárfás-féle közismerten konzervatív politikusokat ekéző Nap TV épületében kezdi meg működését december 4-én. Szikszai Péter, az Echo TV vezérigazgató-helyettese az embléma eltávolításával kapcsolatban a PestiSrácok.hu-nak úgy nyilatkozott, kezdetben nem számított arra, hogy a Nap TV egy “bulvár-pravda” jellegű televíziós műsor lesz, így utólag némi elégtételt jelent, hogy az embléma – amely a rendszerváltozás előtti időkre emlékeztetett – lekerült, és hogy éppen az Echo TV költözhetett az egykori baloldali sasfészekbe.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója felidézte, 1989-ben pár hónapig maga is dolgozott a műsornál, amelyet akkor az ország leghíresebbnek számító újságírói vezettek. Mint hozzátette, hamar kiderült, hogy elnevezésével szemben a Nap TV nem a világosságot, az objektivitást, hanem a sötétséget képviselte, és általa mutatkozott be először a balliberális médiaterror, amely azóta is mérgezi a hazai közvéleményt.

Csak úgy ömlik Magyarországra a kínai pénz: a libsik már megint öntökönszúrásba kezdtek

„Remek” – Szijjártó: kiapadhatatlan az afrikai migránstenger