in ,

Rablóprivatizátor sivalkodik a Hír Tv-ben – Felháborító cinizmus

És még van pofája szerepelni

Palotás János, Simicska tévéjében, Kálmán Olga beszélgetőtársaként erkölcsi prédikációkat tart. Tele pofával. Sokan nem tudják, ki ez az ember. Mit művelt annak idején.

És K.O., a műsorvezető garantálja, hogy ne is tudjon meg senki, semmit. Sűrű, egyetértő bólogatása mellett, Palotás részben össze-vissza beszél, azután jó nagyokat hazudik, egyenesen bele a néző arcába, és a műsor végén K. O. bemondja: ne feledjék, csak egyenesen. És nem sül le a bőr a képéről.

Palotás János tudniillik, éppen annak a privatizálónak a mintapéldánya, aki nem működtetésre vásárolta meg a céget, hanem azért, hogy az olcsón megvásárolt vállalat kiárusításával jelentős nyereségre tegyen szert. Palotás János, az MDF elnökségi tagjaként és képviselőként 10 millió Ft saját pénzzel, 824 millióért vásárolhatta meg a Pharmatradet, amihez a Postabanktól 260 millió Ft kölcsönt vett föl, a többit pedig E-hitelből egyenlítette ki.

Ezután az egyébként igen jó vállalatot 1,4 milliárd Ft-ért kiárusította. Ebből 200 milliót a cég tulajdonában lévő Medimpex-részvényekért kapott, 1,2 milliárdot pedig az ÁVÜ által 400 millióra értékelt székházért. Így közel 600 millió Ft tiszta haszonra tett szert, s nemsokára már csak néhány ember dolgozott a céget reprezentáló irodában, azok is csupán azért, hogy a 7%-os E-hitelt ne kelljen visszafizetnie – hiszen a cég létezik. Így a közel 600 millió Ft, 7% kamatú E-hitelt 20% fölötti kamatra betehette a bankba, s az még hosszú évekig igen jelentős kamatnyereséget hozott számára. Ehhez természetesen az kellett, hogy a magyar privatizációs törvény megengedje a vállalatok 75%-os, sőt 100% közeli vagy akár 100%-os felvásárlását.

Miért nem vonhatóak felelősségre a Palotáshoz hasonlók, miért nem fejthetők vissza ezeknek az elkövetőknek a történetei, vagy legalább miért nincsenek megnevezve? Hiszen az ehhez hasonló ügyletek, amelyek “tényleges tevékenység nélküli” spekulációs hasznot hoztak, pl. Németországban, részleges vagy teljes elvonásra kerülnének, sőt esetleg büntetőeljárást is maguk után vonhatnának. Nálunk pedig az ellenzéki tévéstúdiók megmondó embereiként szédíthetik a nézőket. Azért ez már sok, sőt sokk.

Holló a hollónak
Nemcsak Simicska Hír TV-je, a HVG is sztárolja Palotást
„Adok még magamnak 20-30 évet, és utána már bármi megtörténhet” – mondja Palotás János, aki most is aktív az üzleti életben és a kapcsolatépítésben egyaránt. Vezető tanácsadóként óránként 150 ezer forint plusz áfáért ad tippeket – kizárólag „kiemelt gazdasági kérdésekben”. A Köztársaság Párt és a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) egykori elnökének – aki sikeres vállalkozóként az első szabadon választott Országgyűlésbe is bekerült – egykor 15-20 cégre kiterjedő vállalatcsoportja volt, amelynek piaci értékét 1995-ben több milliárd forintra tették. Ma csak két társaságnak tagja.

Az idén ünneplik feleségével közösen alapított cége, a P&P Gazdasági Tanácsadó Kft. 25. születésnapját, amely a tavalyi évet 138 millió forintos bevétel mellett 80 milliós nyereséggel zárta, s a tagok 70 milliós osztalék kifizetéséről döntöttek. Palotás közlése szerint a P&P-nek 1500 ügyfele van, ezek közül a száz legnagyobb összforgalma 2 ezermilliárd forint. „Naponta 16–18 órát dolgozom, még szombaton is” – hangsúlyozza aktivitását. A HVG szerint most az oktatás terén készül nagy dobásra: a Palotás által életre hívott Dominium Vini bor- és üzleti klub – amely eddig elsősorban államilag elismert borismereti képzéseket szervezett – jövő tavasszal indítja el akkreditált „akadémiai felsővezetői továbbképzéseit”.

A tanári kart erősíti majd Baka András kúriai bíró, az Emberi Jogok Európai Bíróságának korábbi magyar tagja, Bárándy Péter ügyvéd, korábbi igazságügy-miniszter, Minarik Péter, volt APEH-elnök és Surányi György, egykori jegybankelnök.
Ezt most így, hogy?

(forrás:magyarforum.hu)

FAKE NEWS – Hazudik a Hír TV – nem az ELIOS beruházás miatt büntették meg az önkormányzatot!

(videó) Ennyit az EU-ról – Kiderült: a bejövő tőke duplája megy ki