in ,

„Pufajkás gyilkos!” – Jobbikosok dekorálták ki Horn Gyula szobrát, az MSZP tiltakozik (Videóval!)

Videófelvételen jelentette be Molnár Gyula MSZP-elnök, hogy tiltakozik, amiért Horn Gyula angyalföldi szobrát jobbikos politikusok „meggyalázták”.

Videófelvételen jelentette be Molnár Gyula MSZP-elnök, hogy tiltakozik, amiért Horn Gyula angyalföldi szobrát jobbikos politikusok „meggyalázták”. Egyébként annyi történt, hogy a Jobbikkal szövetséges vármegyések még október végén fekete lepellel bugyolálták be a Horn-alakú fémet, és táblát akasztottak a nyakába: „Pufajkás gyilkos!” Nem fogják elhinni: Molnár Gyula a tiltakozásába még a Fideszt is belekeverte. Egy MSZP közeli blog szerint Horn volt „az újkori történelem talán legnagyobb államférfija”…

A Jobbikkal szimbiózisban működő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) még október 31-én tette közzé honlapján a hírt, hogy fekete lepelbe burkolták Horn Gyula fővárosi, XIII. kerületben lévő szobrát. Magyarázatul ezt írták:

1956 fiataljai a szovjet tankokkal néztek szembe. Ilyesmire senkit nem kérünk, de reméljük, nagyon sok kommunista emlékműre, szoborra vagy táblára kerül fekete lepel az elkövetkező néhány hétben! Ma Magyarországon és Budapesten számtalan közterület és szobor őrzi a kommunista emlékeket minden ezzel ellentétes híreszteléssel szemben. Így fordulhat elő, hogy néhány éve szobrot avathattak annak a Horn Gyulának, akiről köztudott, hogy tevékenyen részt vett az ’56-os szabadságharc leverésében, majd az azt követő megtorlásokban, később pedig politikai pályafutását is végig a gyilkos eszmerendszer kötelékében töltötte.

Ilyen volt – ilyen lett; Fotó: hvim.hu

„Az újkori történelem talán legnagyobb államférfija”

A történtekre csaknem egy héttel később csapott le az MSZP közeli Balra magyar blog, amely szerint a Jobbik alelnöke, Toroczkai László által alapított HVIM „gyalázatos akciója felett jó érzésű ember nem hunyhat szemet”. Majd azt írták az egykori karhatalmistáról, aki tevőlegesen részt vett az ötvenhatos szabadságharc vérbefojtásában:

A jobbikos érzelmű szabadcsapatok mindenszentek előtt egy nappal hajtották végre akciójukat a meggyalázva ezzel a legendás és az újkori történelem talán legnagyobb formátumú államférfijának (sic!) emlékét.

Ezután az MSZP elnöke, Molnár Gyula is észrevetette, mi történt bő egy hete, és videót adott ki, amelyben gyászos aláfestő zene kíséretében megkoszorúzza Horn szobrát, és arról értekezik, hogy szörnyű, ami történt. Majd egy huszárvágással a Fideszt is belekeverte a történetbe.

Horn Gyula szobrát jobbikos politikusok gyalázták meg. Jobbikos politikusok, akik abban már látjuk, hogy hasonlítanak fideszes kollegáikhoz, hogy egyet tudnak csak: ellenségeket gyártani, gyűlöletet kelteni. (…) Tiltakozunk ez ellen, mert Horn Gyula az a politikus volt, akinek az eredményei húsz évvel a kormányzása után is érthetők, világosak. Ő volt az, aki minden egyes pillanatban a kisemberek pártján állt

– fogalmazott az MSZP elnöke. Ennél a pontnál – miközben könnycseppjeinket morzsolgatjuk – érdemes egy arcképet magunk elé idéznünk. Egy tiszta tekintetű, kedves mosolyú emberét, aki Horn Gyulához hasonlóan igencsak szívén viselte a kisemberek, a családok – és úgy általában a magyarság sorsát:

Horn Gyula volt pénzügyminisztere, Bokros Lajos, a „csomagos” ember; Forrás: blogstar.hu

Tanulságok

Több mint érdekes, hogy az akció éppen akkor történt, amikor az MSZP és a Jobbik a jelek szerint egyre szorosabban együttműködik. Egyes hírek szerint a jövő évi választáson várhatóan valamilyen módon együttműködnek majd, hogy egyéni képviselőjelöltjeik helyben le tudják győzni a fideszes indulót. Hogy konkrétan milyen formában teszik majd ezt, az még nem dőlt el. Az viszont biztos, hogy az értelmiségi (?) holdudvaruk egyre inkább erőlteti, követeli a kiegyezést, a szorosabb együttműködést. A baloldal és a Jobbik szavazótábora pedig egyre jobban összemosódik. Ráadásul Vona Gábor Jobbik-elnök pár napja egy lakossági fórumon úgy fogalmazott a baloldallal való kiegyezésről:

Szeretnénk túllépni a XX. század politológiai kategóriáin. Különösen a jobb és baloldali megosztottságon. Mi azt szeretnénk, hogy Magyarországon 2018 után minden, az országot építeni akaró együtt tudjon dolgozni Magyarország felemelkedéséért, függetlenül attól, hogy ő konzervatív, liberális, baloldali vagy jobboldali. A mi véleményünk szerint a XXI. században ezek a kategóriák már nem jelentenek semmit.

Nincs szerencséjük Horn szobrainak

Horn Gyula egy másik szobrát (ugyanis több is van neki – a szerk.) is érte már „inzultus” korábban. 2013. novemberében a volt karhatalmista Marcaliban lévő fejszobrát dekorálták ki: akkor egy kabátot és egy kötelet, valamint egy „Pufajkát a pufajkásnak” feliratot akasztott valaki az emlékműre.

Fotó: markoferko/Tumblr

(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

A németek egyre nehezebben tűrik a migránsokat

Ez kemény – Medgyesy Péter (D-209) kíméletlenül legyalázta a balliberális oldalt