in ,

Politikai leszámolással fenyegetőzik a Momentum elnöke

Fekete-Győr ismét bebizonyította: a baloldali ellenzék egyetlen programpontja az „Orbán takarodj!”

Fekete-Győr ismét bebizonyította: a baloldali ellenzék egyetlen programpontja az „Orbán takarodj!”. Újsütetű „főnökével”, Gyurcsánnyal és posztkommunista szövetségeseivel csak egy „minimálprogramot” képesek összerakni, ismerte be a Szabad Európának adott podcast interjújában, ugyanakkor azt már most tudja, hogyan üldözné egy valószínűtlen kormányváltás esetén politikai ellenfeleit. Igazi européer, ja nem…

baloldali ellenzék pártjai ott folytatják, ahol 2018-ban abbahagyták:

egyetlen cél vezérli őket az összefogásban, hogy a Fidesz-t eltakarítsák az útból, holott arról láthatóan egyáltalán nincs konkrét elképzelésük, hogyan tudnák közösen kormányozni az országot.

Most éppen Fekete-Győr András ismerte be, hogy a nagy baloldali összefogás egyetlen hajtóereje az Orbán- és Fideszfóbia. A baloldali politikus a Szabad Európának adott interjújában közölte:

Az ellenzéknek meglesznek azok az eszközei, melyekkel »f​ideszteleníteni«​ tudja a magyar gazdaságot és a magyar államot”.,

közölte Fegyőr (ez esetben nem gúnyolódás közkeletű becenevének használata, hiszen láthatóan büntetőkormányzásról és nem országirányításról képzeleg).

Sőt: azt is előre vetítette, hogy

ha valahogy a hatalom közelébe tudna férkőzni, akkor a jelenleg hatályos magyar jogrend sem akadályozná meg egy politikai leszámolás végrehajtásában.

Fekete-Győr András (…) hangsúlyozta, hogy ha egyszerű többséggel hatalomra kerül az ellenzék, akkor „nem fog majd malmozni”.

Első körben Polt Péter legfőbb ügyészt kezdte el befenyegetni és lényegében „vádalkuval” bekínálni a jelenleg a választók mintegy 7 százalékának támogatását élvező törpepárt elnöke.

Nem egyszerű kormányváltásról van szó, rendszert, korszakot fogunk váltani – mondta, és látható a történelemből, hogy ilyen helyzetekben ritka, hogy a funkcionáriusok hosszú távon kitartanak a bukott oldal mellett. Átállnak, de ez nem jelenti azt, hogy mondjuk Polt Péter maradhat, hanem valamilyen alku keretében ő el tud távozni szabadon, de cserében feladott embereket a jogállam számára, akiket különben nem tudtunk volna megszorongatni.„

Aztán a magyar állam legfőbb közjogi méltósága került Fegyőr verbális (inkább nagyot pukkanó, semmint veszélyes) puskacsöve elé.

Köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell!”,

szögezte le a hazája ellen Brüsszelben folyamatosan lobbizó párt első embere.

Hogy ezt pontosan hogyan képzeli, szintén nem világos, hiszen ha valami fatális véletlen folytán valóban kormányzati pozícióba kerülne a Momentum,

törvényesen akkor is csak kétharmados parlamenti többséggel jelölhetnének köztársasági elnököt 2022-ben,

amikor a jelenlegi elnök, Áder János megbízatása lejár. De egy új elnök megválasztására aligha illik a „cserélni kell” kifejezés, így

sokkal valószínűbb, hogy Fegyőr itt megint valami olyan lépést lebegtet, amely a jelenlegi törvények áthágása nélkül aligha léphető meg.
Ráadásul valamiért a tervezett politikai leszámolás kereteiről egyelőre nem akart beszélni a nolimpiás pártelnök, „részleteket csak jövőre, az előválasztások idején akar elárulni”.
Az már csak hab a tortán, hogy a legfőbb ügyész és a köztársasági elnök elüldözésén túl a háromszor is kétharmados támogatottsággal megválasztott miniszterelnök, Orbán Viktor száműzetéséről álmodozik a 7 százalékos minipárt elnöke.
(…) azt sem zárta ki, hogy a Fidesz bedől egy nagyarányú választási vereség nyomán, és »Orbán Viktor elutazik örökre keletre«.
Ugyanakkor az interjúból kiderül, hogy a politikai leszámolásnál
konkrétabb kormányzati terve nem sok van a Momentumnak,

hiszen Fekete-Győr beismeri, hogy a baloldali pártok választási együttműködése egyáltalán nem valamiféle közös, konszenzuson alapuló programra épül. Lényegében a Fidesz-kormány megdöntésén kívül kevés dologban érthetnek egyet a baloldali pártok.

(…) lesz egy ellenzéki minimumprogram, ami a keretét adja a 2022-es kormányzásnak, és a miniszterelnök-jelöltek ezen keretek között tudnak majd súlyozni, hangsúlyozni és mozogni”.

Vagyis ha közös erővel kormányzóképes lenne az ellenzék

arra lehetne számítani 2022 után, mint amit a 2019-es önkormányzati választásokon elért részsikerek után produkáltak: egymás torkának esnének (Göd), illetve egymás korrupciós ügyeit söpörnék a szőnyeg alá (Kispest).

Hát ezért érdemes rájuk szavazni…

(M. Kovács Róbert, 888.hu)

 

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Gyurcsány szeretetnyelve az érintés! Mutatjuk, miért

Szabad ország, szabad egyetem, szabad ürülék